Läksyjä ja perunahommia

Kaikki eskarit ovat kuuleet sanan matematiikka tai matikka, mutta mitä se oikein tarkoittaa?

-Se on laskemista

-Numeroita

-Mun isä sanoi, että onko se joku kala (hihitystä)

Numeroita on puolestaan nähty kirjoissa, taululla, hyppyruudussa, rekisterikilvessä, autonmittaristossa, pelipaidassa jne. Havainnointi onkin oppimisessa supertärkeä taito ja mailmahan on matikkaa täynnä. Tehdään siis pieni harmotusharjoitus liitutaululla niin, että jokainen eskari pääsee hommiin sekä askarrellaan oma numero 1 kortti.

-Ja sitten olisi nämä läksyt

Ou nou. Sinikantiset läksyvihkot, joista pitää pitää hyvä huoli. Kirjoitetaan kanteen LÄKSET ja lisätään omanimi. Juhlallista. Mutta sitten riittääkin jo kouluilu ja saa kirmata omiin hommiin.

Päivän toinen tärkeä tehtävä on oman välikassin kuvioiminen perunapainanalla. Eskarithan suhaavat Timolassa sujuvasti viikonmittaan eri tiloihin niin koulun kuin päiväkodinkin puolelle ja omat tarvikkeet pitää saada kulkemaan matkassa helposti. Tehdäänpä kangaskassiin lyijykynällä oma alkukirjain ISOSTI ja sitten painetaan. Ja entäs kuviointi?

-Onko nämä korvatikkuja?

Niitähän ne, pumpulipuikot sopivat kuviointihommaan erinomaisesti.

 

Ruokailussa sattuu sitten äksidentti, ei tosin eskareille, vaan koululaisille. Liika kiire linjastossa aiheuttaa sirpaleita, ei ole hyvä homma. ”Ihan rauhassa nyt. Ihan turha on hätäillä ja hosua” Eero-rehtori muistuttaa oppilaita ja eskarit kuuntelevat pöydässä korvat tarkkana. Ilmeet ovat vakavat.

-Opitaankohan me tuo malttamisjuttu jo eskarin aikana?

-Helposti! (ja monta nyökkäävää päätä)

Opitaan me, tätikin on siitä matikkapäivänä 100% varma.

Valolla ja ilolla viestittelee  Heidi