Ruokaraketti ja lokakuun lastenparlamentti

Ruokaraketti. Ai että siinä on ollut mukava projekti koko syyskuuksi. Ja miten hienoja kopiopaperikuvista tuleekaan, kun ne liimataan vasten mustaa ”avaruutta”. Sitten esille väriliidut

-Tää on Saturnus

-Voiko tehdä auringon?

-Tää on kuu

-Milloin nämä saa kotiin?

-Perjantaina. Mutta täällä olisi näitä tähtiä…

Lävistäjällä ruksutellut tähdet saavat aikaan oikein matikkabuumin, kun määriä ja hakukierroksia lasketaan sekä vertaillaan. Sitten vielä muutamat valotähdet läpireijityksenä  ja ripustuspahvin liimaus. Hienoja ovat!

-Ja arvatkaas mitä eskaviskat. Täällä oli niin huippuhieno työrauha, että minä annan teille papukaijamerkin. Kyllä. Ja vielä toisen siitä, että pienet saivat jumpata salissa ihan rauhassa.

Vau. Tuplamerkit, mutta ansiosta. Aamulla on näet tuumailtu, että katsomosta ei voi urkkia ja kurkkia niin, että pienten ryhmä, joka on muuten nimeltään Aurinkoiset, häiriintyy.

 

Ulkoilun lopuksi hiekkalaatikonlaidalle kokontuu jälleen lastenparlamentti. Puheenjohtaja kopauttaa kokouksen avatuksi ja lokakuun aiheeksi todetaan luonto. Mutta mikä se semmoinen luonto oikein on?

-Metsä

-Tää meidän ympärillä

Hienosti tiedetään myös, että luontoon kuuluvat kukat, kasvit, puut, eläimet, lehdet, sienet ja ötökät. Ja me ihmisetkin. Vaan mitäpä EskaViskat päättivät tiedon pohjalta lokakuun puuhiksi: eväsretki metsään / sieniretki / katsotaan koulun älytaululta ohjelma maatilasta / askarrellan jotain omaa luonnosta / pidetään pyöräilypäivä, jos ei sada lunta / kepparipäivä ja tehdään omat keppihevoset / possujumpataan. No jo vain on taas hilpeän hienoja ideoita koko kuukaudeksi ja varmasti lapsilähtöisesti ihan parasta superlaatua, kiitos!

 

Iltapäivällä eskareilla on puukäsityötä ja omat projektit etenevät mukavasti. Ja mukavaa on myös se, että jo puukässäluokan ovella törmätään tuttuihin,arvaattekos, no koulukummeihin tietysti. Ihan pikkuisen on pakko kikattaa, kun niin on jäänittävää. Ja miten hienosti 5.-6.luokan  isot pojat toimivat kysyessään eskareilta, mitä nämä puukässässä oikein nikkaroivat. Peukkua teille siitä!

 

Valolla ja Ilolla kirjoittelee  Heidi

Ruokana makaronilaatikko ja punakaali/ananassalaatti