Tikapuut

Aamu on juuri aukeamassa ja pilvet väistyvät.

-Aurinko!

Niin on, ihana syksyinen valoilmiö valaisee Meidän metsän. Koko aamu on mennyt joukolta hiukan haahuillessa epämääräisessä levottomassa tilassa, mutta luonnossa se lakkaa. Jotenkin vain hyvä mieli tuntuu tavoittavan jokaisen touhuajan.

-Eskarit. Ne on valmiit!

Siinä ne seisovat, eskareiden itsetekemät tikapuut.

-Saako kokeilla?

Kyllä vain. Askelma kerrallaan kiipeilijä kohoaa ylöspäin.

-Sinä olet korkeammalla kuin Eija!

Huh hei, nehän toimivat. Mennään kierras läpi niin, että jokainen pääsee kokeilemaan. Jopa Eija rohkene,e kolmosportaalle asti.

-Heidi! Heidi! Heidi! (*monta)

Oi joi. Nyt jänskättää, vaikka kannutus on kova. Tätihän ei tosiaankaan ole mikään notkean ketterä orava, kuten eskarit.  Entäs jos minä pudota punksahdan tai kaatua rämähdän. Tai..

-Ei. Kun menet rauhallisesti. Ole nyt reipas.

No mutta, eskarilaisen ääni on napakka. Mitäpä siihen voi sanoa. Joten täti puuhun ja hienosti toimivat tikkaat. Taitavat eskarit!

 

Iltapäivällä saadaan haastatteluun vieras, kun Sorsakosken päiväkodilta saapuu Pete, joka tulee meille jatkossa avuksi aina torstai-iltapäiviin. Jee! Ja kun meille tullaan, niin haastattelustahan homma aloitetaan. Eskareilla onkin kinkkisiä kysymyksiä tulokkaalle: Onko sinulla mopoa/moottoripyörää/mönkijää/pakettiautoa/lapsia/koiria/kissoja/ mökkiä…On Petellä tai on ainakin ollut. Hilpeää! Ja melkeinpä jokaista hänen vastausta seuraa uusi tarkentava kysymys, kuten: minkä ikäisiä lapsia, millainen koira, onko mökissä kerroksia, rantaa, josta hypätä uimaan, laituria

-Miten pitkä se laituri on?

Samalla iloisella tempolla selvitetään myös, että Peten lempiväri on musta, lempiruokaa pitsa, mukavia puuhia mm. moottoripyöräily ja metsässä liikkuminen, mutta ei kuitenkaan metsästys ja että kyllä, hän osaa laskea sataan. Tervetuloa Pete, mukava saada sinut meille avuksi!

-Mitäs me loppukuiskataan?

-Hyvä eskari

-Hyvät tikapuut

-Hyvä Pete

-Hyvä rakenteluhommat

jne. Hienoja ajatuksia kaikilla, joten tehdään koontikuiskaus: Hyvä eskari, Pete ja tikapuut.

 

V&I viestittelee  Heidi

Ruokana kasvislasagne ja vihersalaatti