Trolleja ja Battle groundia

Viimeistä viedään. Lokakuun digiturvallisuus on tarjonnut monta hyvää keskustelua aamutuokioille, mutta tämän päivän sana on kaikista ylivoimaisesti vaikein: trolli.

-Ne ottaa Rölleistä häiriötä, eikä sitten toimi

-Jos kuuntelee Rölli-laulua, voi alkaa pätkiä

-Ohjelma ei toimi

Ok. Otetaanpa selvennykseksi sen verran, että trollaus on toisen työn vähättelyä tai tietojen vääristelyä tai yleensäkin ilkeää kirjoittelua, joka pahoittaa toisen mielen.

-Se trolli voisi alkaa sanoa tyhmiä, jos toinen sanoisi jonkin asian vaikka väärin. Vahingossa.

-Jos toinen tekisi ruokavideon, niin se trolli voisi haukkua sitä ruokaa pahaksi

Aivan. Keskustelu vetää ilmeet vakavaksi. Trollaaminen on kyllä tosi typerää ja päätämmekin, että me ei sellaiseen aleta, ei edes koululaisena, vaikka osataan kirjoittaa. Eikä trollata ketään ihan tavallisessakaan elämässä.

 

Päivän kuukausikemuista en voi sitten laitaakaan sen tarkempaa, kuin että pikkulinnut putoilivat puista ja sekös meitä kaikkia nauratti. Ja maltti oli hyvä. Peukkua!

 

Iltapäivällä eskarilla oli omia hommia ja tädin kassista aika kaivaa esille viime torstain lelupäivässä esitelty peli: Battle Ground. Kyseessä ei olekaan ihan mikä tahansa noppastelu, vaan örkkitaistelu, jossa kuminauhaviritteisillä tykeillä, katapulteilla ja maanyrkeillä ammuttaan oikeasti kiekkoja, tarkoituksena valloittaa vastustajan linnoitus ja kaataa kuningas. Nyt maltti matkassa!

-Hyvä peli!

-Laitetaan me ne muurit silleen…

-Se tykki oli paras

-Se peli kesti jotain kaksi tuntia

-Saanko minä pelata huomenna?

Huomenna ollaan Areenalla, mutta seuraavana eskaripäivänä kyllä vain, jokainen halukas vuorollaan.

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana jauhelihakastike, spagetti ja salaatti