Agentti 007

Nyt se on paljastettu. Kirjastoauton Pekka on Leppävirran salainen agentti, mutta älkää vaan kertoko kellekään. Hys Hys. Eskarit nimittäin saivat asian selville aamulla, ihan vahingossa. Kas ensin auton ulko-ovi ei avautunut ja kävi ilmi, että Pekalla on siihen sähköinenavain, sisäpuolella. Seuraavaksi paljastus osui puolestaan lainaushetkeen, kun täti oli jutellut hetkeä aikaisemmin auton perällä eskareille, että meidän pitää varata eräs kirja, niin tiskillä Pekka toteaa: ”Minä varasin sen jo. Minä vähän salakuuntelin teitä”. OMG! Ja ei kaksi ilman kolmatta, arvatkaapa mikä on Pekan oman kirjastokortin numerosarjan loppuosa? 007

-Pekka on salainen agentti

Lainausvuorollen saapuvat 5.-6-luokkalaiset hiukan ihmettelevät, mutta pakkohan se on uskoa, niin vakuuttavien nyökäysten kera tieto kerrotaan. Legenda on syntynyt. Hih.

 

Päivän hommina startataan aakkosjuna, jonka vaunuihin aletaan kerätä matkustajia. Eikä se ole kevyttä hommaa ollenkaan. Pitää lurauttaa ensin aakkoslaulu, sitten etsitään suussa piileksiviä kirjaimia peilin avulla, sitten asutetaan aakkostalo, tehdään tauluhommat ja lopuksi vielä kynähomma omaan kirjaan.

-Oli kivaa

-Aika helppoa

-En osaa

Jokainen starttailee tälle reissulle omalta asemaltaan, mutta se ei menoa haittaa ollenkaan, vaan homma puksuttaa tyylillä eteenpäin.

Muutoin päivä painottuu omiin hommiin: salissa pompitaan isolle patjalle lavalta, eskarilla pyörii askartelupaja torttujen kimpussa, joku leikkii, toinen  taas haluaa lautapelata. Niin ja luetaanhan me tietysti myös OnniOpus ”Nalleallergia” ja saadaan Lukutoukalle ensimmäiset varpaat.

Eli tiivistäen, touhukas superperjantai. Ja ensiviikolla jatkuu.

V&I  Heidi

Ruokana kalapihvit, pinaattiperunamuusi ja omena/purjo/punajuurisalaatti