Ammatti-ajatuksia ja lastenparlamentti

Huomenna vietetään koko päiväkodin ammattileikki-päivää ja eskarit ovat pitkin viikkoa miettineet, että mitä he voisivat olla.

-Onko sotilas ammatti?

-On. Mutta täällä päiväkodilla voi olla vain rauhanturvaaja.

-Mikä se on?

Käydään keskustelu siitä, mitä eroa on sotia ja turvata siviilien elämää.

-Voiko tuoda pyssyn, jos ei tuo ammuksia. Ja on rauhanturvaaja?

Sovitaan, että voi. Samoin kuin poliisikin voi olla. Missä kohtaa pohditaan tietysti se, että Suomessa  poliisi ei ammu ketään tappaakseen. Ei edes rosvoja.

-Onko Batman ammatti?

-Mietitäänpäs näin päin. Onko joku teidän tuttu töissä batmanina? Ja saa siitä palkkaa?

-Ei (hihitystä)

No nyt aukeaa. Kyseessä eivät ole tällä kertaa naamiaiset, vaan ammattileikki. Ja siitä tulee varmasti huippu kivaa!

 

Meidän metsässä jatketaan ensiapujuttuja. Ensin kurkistetaan ensiapulaukkuun, jonka sisältö onkin monin osin tuttu, mutta sitten Eija kaivaa esille oudon punaisen paketin. Mikä ihme

-Sammutuspeitto

-Semmoinen, mikä pannaan haavan päälle

-Semmoinen, ettei mene vaatteet likaiseksi maassa

Ehdotuksia on monia, mutta kyseessä on natopeitto eli tavallaan ihmisfolio.

-Täällä metsässäkin se pitäisi loukkaantuneen lämpimänä avun tuloon asti.

Vau. Harmi, ettei sitä voi ottaa käyttöön. Mutta siitähän syntyy idea. Kerätään loman jälkeen kaikki joutavat siteet ja kääreet yms. metsäEAleikkilaukuksi, jolloin taitoja voi halutessaan harjoitella.

Otetaan väliin omia hommia ja sitten kilautetaan vielä leikisti hätäpuhelu. Hienosti eskarit muistavat 112 ja käsittävät myös sen, ettei hätänumeroon saa ikinä soittaa turhaan. Ja sekin tuntuu olevan selvää, että ei tarvitse tietää mitään, vaan sielät kyllä kysytään tarvittavat tiedot.

-Se riittää, että uskaltaa soittaa. 

Ok, tämä selvä. Mutta oho, asiaan pitää palata vielä iltapäivällä

-Onko se hätäkeskuspäivystäjä ammatti? Vai poliisi?

Tuumataan siis porukalla, että hätäkeskus on paikka, joka välittää sopivaa apua tilanteisiin. Mutta hitsin hienosti mietitty ja kysytty, eskari-ikäiseltä.

Aivan kuten ovat myös  lastenparlamentin esitykset koskien maaliskuun ”Liikenne”-aihetta: poliisikoulupäivä eskarilla= mitä ne tekee, kirjoitetaan kirje ja kysyttään / liikennemerkkitutkimus ja mitä ne tarkoittaa / Rosvoa ja poliisia / Liikenneoppitunti päikyille / junaleikkipäivä salissa / parkkitalojumppaa ja liikennejumppaa / leivotaan autonmuotoinen pulla. Kylläpä on taas mukavaa puuhaa luvassa. Vaikka voitiinkin ottaa vain seitsemän esitystä, koska päivät eivät riitä enempään, kun lomalla ollaan viikko.

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana kirjolohikiusaus, omena/punajuurisalaatti + eksta jätski (koska ruoka riitti nippa nappa, mutta leipää kyllä syötiin lisäksi)