Homma käyntiin kruunumerkillä

Ilo. Noihin kolmeen kirjaimeen voi kulminoida aamun tunnelman eskarilla. Tai no, kyllä siihen sopii lisätä myös ripaus jännitystä. Osa eskareista pohdiskelee menneitä päiviä, joku puhua rupattaa, joku katselee ja kuulostelee, mutta yhtä kaikki, tuntuu hyvältä olla taas yhdessä.

Aamutuokiolla tutkaillaan kalenteria. 11 eskaripäivää, joista 10 tähtieskaripvää ja vihon viimeisenä kesäjuhlijoiden megasuperturbosynttärit. Voi ilo ja riemu.

-Mutta entäs Sakariaksen paketti?

Toden totta. Mehän saatiin juuri ennen eskarisulkua kokoon 30-rivi.

-Hei. Me voitais saada vieläkin yksi rivi ja sitten tulisi tuplapaketit!

Oi joi. Elämämme siis selvästi jännittäviä aikoja.

 

Ennen päivä tähtieskariesittelyä jutellaan vielä koronasta.

-Hei. Eihän teitä ketään pelota se korona?

-Ei (*monta)

-Se on hyvä. Kun ei sitä pidäkään pelätä, mutta se pitää kyllä osata ottaa huomioon.  Mitäs te siitä tiedätte?

-Pitää yskiä hihaan

-Pitää muistaa pestä kädet TOSI hyvin

-Pitää muistaa turvaväli

-Ei saa halailla

-Ei saa kaivella nenää

-No ei. Eikä kyllä muutenkaan. Ällöä löllöä. (hilpeä hihitystä).

-Ei voi tuoda leluja

-Ei saa pussailla (lisää hilpeää hihitystä)

Jaahas, se on sitten rantautunut, joka keväinen tykkäysihastushöpsöttely. Hih. Mutta tosi hienosti eskarit ovat kartalla pöpö- jutusta ja siitäkin, ettei koronaa voi mennä mihinkään laatikkoon piiloon. Koko elämäksi ainakaan. Ja rokotuksestakin jutellaan.

Seuraavaksi meitä riemastuttaa päiväntähti, jonka valokuvista ei hassutusta puutu. Vai oletteko muka kuulleet kukkapenkkiä laulellen istutavasta parrakkaasta lapsesta, jolla on suklaanaamio kasvoilla ja kattila päässä? Juu juu, seikka on saletti.  Kiitos taas tähtöselle ja  perheelle, ihanasti olitte jaksaneet panostaa.

Vielä mahtuu päiväämme uusi jännittävä kirja Jättipäärynästä, josta luemme jatkossa päivättäin yhden luvun, sillä koko paksua kirjaa ei millään jaksaisi ja ehtisi kerralla. Sitten tietysti ruokailu päikkärillä, leikkejä Meidän metsässä sekä iltapäivän pihapelit.

-Tuliko kruunumerkki?

Kyllä! Ja koska lopppuhypyksi ehdotetaan mm. tähtikattilaa, tähtimerkkipäivää, hikisukkaa, papupataa yms. hilpeää, sovitaan, että täti saa tänään päättää ihan fiilipohjalta

-Huippu eskarit! (*kaikki)

Ja sen kuuli varmasti kok Timola.

 

V&I ihanasta päiväsätä kiittäen Heidi

Ruokana kinkkukiusaus ja  vihersalaatti