Ihan yössä

-Hyvää yötä (hihitystä)

Eskarin ovelle saapuu aamulla hyväntuulista joukkoa, yöpaidoissa. Kasseihin on mukaan pakattu tyynyt, unikaverit, makuupussiit, taskulamput, kaakaomukit yms. yöpäivään tarpeelliset tavarat.

-Millon ruvetaan nukkumaan?

-No ensin on pidettävä yönavaus ja sitten alkaa yövuoro, sillä pitäähän ne yömajat rakentaakin.

Hilpeää. Johan alkaa melkoinen touhu ja tohina, kun ympäri eskaria viritellään kankaista kattoja ja petaillaan omia sänkyjä retkipatjoille.

-Et sinä voi siinä nukkua.

-Ei minun makuupussiin mahdu aikuinen.

Hih, ja voi voi. Kamalaa, kun tätejä alkaa nukuttaa melkein lapsia enemmän. Ja täytyyhän sitä vähän kokeilla, josko sittenkin seuraava peti olisi vapaa pötkähtää. Mutta ei ole. Oma peti, häivy heti. Ei auta muu, kuin köllähtää keskelle mattoa ja katsella taskulamppujen revontulitanssia katosta. Ollaankohan me nyt ihan kuutamolla.

Aamupäivä kuluu leikkien, mitä nyt porukalla vähän kurkistetaan pimeänlaatikkoon ja tutkitaan, että mitä se sisäänsä kätkeekään. Sitten on jo aika suunnata ”yögrillille” syömään. On siinä koulunväellä ihmettelemistä, kun letka byjamabaananeja purjehtii ruokalantiskiin ja huikkaa: ”Hyvää yötä!”

Grillin jälkeen on sitten on aika raivata oma unipaikka lukuleposia varten. Täti ei ole nähnyt koskaan, ei ikinä, eikä milloinkaan niin sekalaisen, systemaattisen, toimivan, hienoa siskonpetiä, kuin tänään. Kyllä kelpasi napata ”teoksesta” kuva muistitikulle tallennettavaksi. Ja koska levätessähän voi tulla nälkä, herkutellaan vielä sovitut  yöpopparit sekä hörpitään lämmin kaakao. Sitten vihdoin nukutaan.

-Hyvää yötä

-Hyvää yötä(*monta)

Eija lukee tutusti Risto Räpyläkinntuista ja yömajassa on rauhaisan hiljaista. 20 minuuttia otetaan oikeaa lepoa, sitten alkaisi kiva päivä olla lopuillaan.

Herätys. Hyvää huomenta.

Voi voi, jokin ei nyt toimi. Eskarit eivät halua herätä, vaan kaivautuvat syvemmälle vällyihinsä. Ei auta sen enempää välipalalla kuin ulkoilullakaan houkuttelu. On se tämä yöelämä sitten uuvuttavaa….heh heh.

Valolla ja ilolla eskareita ja Eijaa huippuunsa hilpeästä päivästä v&I kiittäen  Heidi

Ruokana lohikiusaus ja salaatti ? popcornit ja kaakao