Ihmeellinen ilmakehä

  • Askelia koossa tänään: 208 829 eli matkassa mitaten 146km→ilmakehästä on päästy avaruuteen
  • Lämmin kiitos siis mukaanheittäytymisestä Mari, Sari, Rebekka, Ari-Pekka, Amanda, Markku ja  Suvi!!!! (169 201 askelta)
  • Lisää tarvitaan PAAAAAAAAALjon!!!! Joten rakas lukija, lähde mukaan ja nappaa matkaan kaveritkin.

Voi ilo ja riemu. Nyt me ollaan siellä, avaruudessa. Tunne on hillitön.

-Minusta tuntuu, että ihan leijun

-Mennään kuusta vielä sinne Marsiin ja sinne…mikä se myrskyinen oli??

Voi Neptunus. Tämä on niin siistiä. Päivän ahkeran askeltajan + lahjoitusaskelien avulla sinkouduimme viimein ilmakehästä avaruuteen. Nyt ollaan matkalla kohti kuuta.

-Oletteko te joskus käyneet Kuopiossa?

Kaikki ovat, selvähän se.

-Jos me lähdettäisiin nyt autolla kohti avaruutta, sinne olisi sama matka läpi ilmakehän.

Katsotaan vielä kuvasta, että aika kapea se on, tuo taikakehämme, jonka vuoksi maassa on elämää. Ja silti sinne mahtuvat pilvet, tuulet, satenkaaret ja revontuletkin. Ihmeellinen ilmakehä.

-Mutta kuuhun on paljon pidempi matka

Aurinkoon olisi ihan sikapitkä

Totta. Tästä se vasta pitkä taival alkaakin: KUU  384 254 kilometriä. Mutta. Onko avaruudessa askel yhtä pitkä vai voiko siellä niinkuin leijua pidemmän matkan yhdellä loikalla? Nyt ei Täti kyllä tiedä, mutta asiaahan voidaan kysyä. Kangaslammin Härkämäellä on näet tähtitorni tieteilijöineen, joten pannaanpas postia sinne.

 

Muutoin aamupäivä menee leikkien ja omissa hommissa, sillä tänään on mukavuustunti. Joka jatkuu vielä torstaina omilla hommilla jumppasalissa. Toki ulkonakin ehditään olla ja ottaa pihapeli.

Ruokailulla paljastuu, että ruokakuljetuksessa on sattunut pieni haaveri ja keittiössä meinaa siksi tulla tiskiruuhka.

-Eskarit. Nyt tarvitaan apua ja malttia. Tehdäänkin teidän kynähommat tässä koulun puolella sillen, että minä annan ohjeet ja autan, jos tarvitsee samalla, kun siistin nämä pöydät. 

Eivät eskarit juuri tehtävämonisteeseen apua tarvitse, mutta ihan pikkuisen muistutusta äänenvoimakkuudesta kyllä. Minkä huomaa myös paikalle sattuva Katja-ope:” Minunkin oppilaita pitää välillä muistutella. Olettekos te ensivuoden ekaluokkalaisia?” On mukava kuunnella, miten luontevasti keskustelu sujuu, hyvä eskarit.

Päivän lopuksi on vielä omia hommia sekä laululuetaan ”Nalle tahtoo taputella”-laululeikkiä. Niin ja keksitään siihen ihan omia säkeistöjä mm. uiskennella, ryömiskellä, tanssahdella, hypiskellä, piileskellä jne.

-Saako maja jäädä huomiselle?

-Saa

-Jee!

-Mutta onko huomenna puukässää?

-On sitäkin

Lisää jeetä.

Valolla ja Ilolla kirjoittelee Heidi

Ruokana jauhelihakastike, spagetti ja salaatti