Lakeista ja askelista

  • Askelia tänään: 142 457 eli matkassa 71 km→matkaa ilmakehästä avaruuteen 10 km

Vihdoin, lastenoikeuksienpäivä on nyt virallinen liputuspäivä. Ja sen kunniaksi Timolassa tietysti nostettiin koko koulun ja päiväkodin voimin siniristi taivaalle hulmuamaan. Mitä ennen tosin piti käydä pienesti keskustelua siitä, miksi miespuolisten pitää riisua lakki ja kyllä, Täti myöntää olevansa tässä asiassa hirveän jäärä ja  vanhanaikainen. Mutta onko meidän kolmen minuutin pakkasaltistuksemme ylivoimeinen koitos verrattuna vapaudenlipun meille aikanaan lunaistaneiden sotaveteraaninen ja kotirintaman talvikuukausien koettelemuksiin nähden? Vai voiko sen lakin riisua kunnioituksena tuosta arvokkaasta itsenäisen Suoman teosta, jonka vertasta ei historiamme tunne toista.

-Ei minua haitannut, olisin voinut olla vaikka ilman takkiakin

Eskaviskoille juttu on ainakin ihan selvä, eikä siinä ole mitään kohtuutonta.

 

Päivän eskarijuttuna tehtiin tänään aakkosjunaa J-kirjaimen muodossa sekä asetettiin oma päivittäisen seurannan tavoite/haaste marras-joulukuun käytöskamppajaan.

-Minä niinkuin otan malttia

-Minä autan kavereita ja aikuisia

-Minäkin haluan osallistua tähän. Minä… ilahdutan kaikkia joka päivä vitsillä. 

*******

Opettaja kauhistui nähdessään pikku Annelin olevan yltä päältä kurassa.

-Tyttö hyvä, mitä sinä oikein olet tehnyt?

-Minä kaaduin lätäkköön välitunnilla

-Uusissa vaatteissa

-Anteeksi opettaja. Se kävi niin nopeasti, etten ehtinyt riisua.

*****

Lisäksi leikittiin majaleikkejä sekä pelattiin Ekapeli-eskaria, ihan kuten eilen sovittiin. Hyvä päivä, vaikka kovasti odotettu lumisade ei ehtinyt iloksemme tullakaan.

 

”Minulla olisi teille niitä askelia ” toteaa hoitopäivän lopulla viskaria hakemaan tullut äippä vaatimattomasti ja täräyttää sitten eteisen tauluun lukeman: yli 100 000 askelta. Vuorokaudessa. Yhden ainoan jalkaparin askeltamina. Oh hoh! Täti pökrää. Ja nostaa peukkua, kyllä juoksijat ovat sitten ihmeellinen ihmislaji. Tällähän me saadaan sellainen buusti, että kohta ollaan jo ulkona maan ilmakehästä. (81km) Ja kun lisäksi on laitettu haastekampanjaa menemään kunnatalolle (mm. kunnanjohtaja Raatikaisen on vihjattu olevan askelmiehiä), kirjastoon (kirjastoauton Pekka on eskareiden kova ennakkosuosikki), Vesileppikseen jne., niin luulisi meidän pian suorastaan sinkoutuvan kuun kamaralle. Ja sehän se vasta olisikin oikein supermainosta liikkuvalle ja lapsiystävälliselle Leppävirralle.

Valolla ja Ilolla kaikkia mukaan kampanjaan haastaa Heidi

Ruokana kaalilaatikko, puolukkahillo ja porkkanaraaste