Käänteinen järjestys

Hih, eipä ole ennen tullutkaan lopetettua päivää ”aamutuokiolla”. Aamumme näet starttasi heti ysiltä Vartan sählytuokio ja Samu, mistä sinkoiltiin suoraan joulusiin tunnelmatuokioihin päiväkodille, josta meno puolestaan jatkui hernekeiton ja lettujen kautta ulkoiluun.

-Entäs Vinskin vitsi?

Huolestunut kysymys esitetään useampaankin kertaan. No ei tietenkään sitä nyt saa unohtua. Haetaaan siis eskarilta seinäkalenteri sekä arvontapurkki ja pidetään mukavan kirpeä pakkaspäivänavaus hiekkalaatikonlaidalla. Ja koska päivän arvontaonnekas sattuu olemaan lukutaitoinen, saa hän itse esittää kysymyksen: ”Mitä joulupukki sanoi, kun putosi pulkasta?”

-Hou hou hou

-Auts!

-Ei sattunut

-Seis!

jne. Hirmuisesti tulee hienoja, hauskoja ja oivaltavia arvauksia, mutta ei, vastaus ei ole mitään niin selvää. ” Ei haittaa, mullahan on mopo”. Voi hirnuvat hiiret. Vinski. Eskareita naurattaa ääneen. On kyllä riemastuttavaa seurata, kuinka lasten kielellinen maailma alkaa avautua ja hassuttelu tempaa mukaansa. Vitsailu niin rules! Ja itse asiassa siihenhän liittyy päivän loppuhyppykin, joka keräilyeräisesti kuului

-Hyvä hiki kruunumerkki!!!!

V&I kirjoittelee Heidi

Ruokana hernekeitto, sekaleipä, letut+hillo