Merenelävät

-Tämä on sukellusauto

-Katso. Merenneito

-Tässä on rapu, jolla on verta saksissa

-Tämä on haidentutkimissukellusvene

-Tämä on Sakarias sammakko

-Nämä on vesikasveja ja levää

-Tällä on on paljon lonkeroita

-Nämä kirjaimet kelluvat täällä meressä

-Täsaät piti tulla merenneito, mutta tulikin pinkki aukko, siitä voi mennä johonkin muualle

Koulunpuolella pikkuluokassa on meneillään Verson tuokio, jossa tänään päästiin luomaan omaa liitu/vesivärityötä merenalaisesta maailmasta. Eskareilla on hienoja ajatuksia sekä tosi tarkkaa tietoakin siitä, mitä kaikkea meressä voikaan nähdä. Ja taitoa luoda ne hienosti esiin paperille. Mistä he saavatkin palautetta ja kiitosta tuokionvetäjä Tiinalta.

-Saadaanko nää kotiin?

Omista töistä ollaan selvästi ylpeitä. Ja kyllä, annetaan ensin kuivua ja sitten hetken aikaa somistaa eskarin seiniä, mutta tietysti taiteilijat saavat aarteensa omaksi.

 

Ulkoilulla on mukavaa, kun pakkanen on kuivattanut pihan, eikä kuriksia tarvita. Tosin varovainen sietää olla, sillä liukastusluikastus vaanii. Vaikka toisaalta, pyllähtelyn kääntöpuolena taas on se, että pulkat kulkevat helposti, isommassakin lastissa.

 

Vinskin vitsiin päästään käsiksi iltapäivällä: Mikä on suurempi kuin joulukuusi?

-Kuusenvarjo

-Joulupukki

-Puu

Arvauksia on eskareilla monia, mutta yllätys yllätys, vihoin viimeinen niistä osuu aivan oikeaan, sillä vastaushan on tietysti: jouluseitsemän. Heh heh, voi Vinski sun kanssa.

-Tuliko kruunumerkki?

Oi joi. Tänään ei onneksi ollut mitään suuria suruja, mutta sen sijaan pitkin päivää kaikkea pientä, mille piti sormea nostaa. Mihin varmasti osaltaan vaikutti myös yhden aikuisen taktiikka. Merkin siis upotti yleinen rillin rollin, tönin tuupin, höslään häslään ja riekun kiekun, härnäämisellä ja harmituksella höystettynä. Yäk! Tämä liemi joutaa kyllä kipata kiireesti likaviemäriin!

Touhukasta päivää yhteen tiivistelee ja huomista jo ilolla odottelee  Heidi

Ruokana limekala, muusi ja vihersalaatti