Pippelisillään

Hilpeää! Ei sitä oikein voi osuvammin kuvata, ohjaaja-näyttelijä Niko Taskisen esineteatteriversiota klassikkosadusta ”Keisarin uudet vaatteet”. Kiehtovan oivaltavaa ja raikasta. Juuri sellaista, mitä lapset osaavat luonnostaan luoda antaessaan esineille uusia rooleja. Tänäänkin näet keisaria esitti banaani, kamarineitoa hajuvesipullo, kankuria vanhat rautaiset sakset jne. Niinpä. Hahmo voi olla mikä esine tahansa, jos sille osaa keksiä sopivan äänen tai liikkeet. ”Onko tälle ketään, joka on joskus leikkinyt?” taiteija kysyy esityksen päätteeksi ja saa myöntävän vastauksen moniääniseltä kuorolta: ”Hyvä. Silloin kuka tahansa teistä voi tehdä esineteatteria.” Hih, karkeasti voisi sanoa, että yleisössä kaikki kakkosluokasta alaspäin ovat heti messissä ja isommat näyttävät siltä, että:”OMG”.

Mutta mitäpä eskaviskat olivat mieltä esityksestä? Siis muuta, kuin että se oli SUPERHYVÄ.

-Se oli hassua, kun se sanoi, että keisari on pippelisillään (iloista hihitystä*monta)

-Se oli paras, kun se keisari heitteli niitä tavaroita

-Minä olin kuullut sen ennenkin, mutta en samalla tavalla

-Se oli hassua, kun se keisari riisuutui (banaanilta kuoret pois)

-Minua nauratti, kun Heidiä nauratti koko ajan

-Sillä oli se golfmaila hevosena ja se ratsasti sinne yleisöön

Johan oli taas kiva teatterikokemus. Kiitos Niko!!!!

 

Päivän toisena juttuna tehtiin porrastettua jouluaskartelua, jossa tavoitteena oli oppia uusi menetelmä, jota sitten käytettiin uudestaan seuraavassa. Ensimmäinen osio vaati vain viivoja pitkin leikkaamista ja kultatähti oli valmis kontaktoitavaksi. Toisena tehtiin tonttu Torvinen, jossa piti jo liimata ja piirtääkin. Ja viimeiseksi joutui jo pähkäilemään itse palasta ”piparitaikinaa” oman pipperskaakun, jonka sai sitten vahaliiduin koristella haluamallaan tavalla. Jokainen siis teki kolme erilaista koristetta koti-ikkunaan vietäväksi.

-Tämä on Mörkö-pipari

-Katso. Onko tarpeeksi kuorrutetta?

-Tämä on Angrybirds pipari! Tosi vihainen lintu.

-Minä laitan nämä kaikki omaan ikkunaan heti, kun menen kotiin

-Saako tämän antaa mummolle?

-Mun tontulla on aika iso kulkunen

Tätiä hymyilyttää. Eipä uskoisi, että siinä ne pöydän ääressä puuhaavat samat ipanat, jotka elokuussa eskarin aloittivat, niin paljon on tullut malttia ja taitoa matkaan. Hienoa! Se oppii, joka harjoittelee.

Iltapäiväulkoilu on loskainen ja sateinen, mutta eipä se meitä oikeassa vaatetuksessa juuri haittaa. Paremminkin tuntuu, että rännivedellä läträäminen on ihan kivaa. Samoin kuin lumipallojen kuorrutus kastelukannuilla.

-Me jäädytetään nämä. Tähän tulee liukumäki.

Ok. Toivotaan siis, että pian tulee myös sitä pakkastakin.

Ja sitten ollaankin jo loppuhypyssä, kruunumerkkipäivän kunniaksi. Ja ylivoimaisesti suosituimmalla esityksellähän on hypättävä, joten

-Keisari on pippelisillään!!!!

Voi ilo ja riemu.

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana jauhelihakastike, rakettispagetti ja vihersalaatti