Kotikutoisen juhlavasti

Juttelimme jo eilen eskareiden kanssa siitä, miten arvokas ja erityinen on Suomenlippu. Ja kuinka me käytöksellämme voimme arvotuksen 102 vuotialle kotimaalle lipunnostossa osoittaa.

-Hattu pois

Sipinä kuuluu rivissä, kun  Eero-rehtori tervehtii kouluyhteisöä ja lausuu muutaman sanan. Tätiä liikuttaa, niin hiljaa ja juhlavasti eskaririvi seuraa Finlandia-hymnin tahdissa salkoon kohoavaa lippua. Olen niiiiiiiiiiin ylpeä teistä!

Katsellaan vielä hetki, kuinka tuuli liehuttaa uljasta siniristilippua ja suunnataan sitten Meidän metsään. Sillä  missä muualla suomalaisen olisikaan parempi ja rennompi olla. Tehdään tulet ja pannaan pannu kepinnokkaan, kiehumista odotellessa leikit ja tekemiset lähtevät käyntiin itsestään. Kuusen kupeeseen  rakentuu maja, joku muovaa lumesta itselleen lötköttelysängyn, nakkikioskissa on tarjolla lumijäätelöä, jotkut kasaavat pesää metsäneläimille…Metsä huokuu, nuotio humisee ja tuuli kulkee puissa. Sielu asettuu tasalleen.

-Se viheltää, kun se kiehuu

Nuotio vetää puoleensa käsienlämmittelijöitä. Ja tuntuupa joku kaipailevan makkaraakin. No, tuumataan, että tänään mennään tarjoilussa pienesti juhlateemalla, mutta keretään me makkaratkin vielä käristää tämän vuoden puolella. Makkara rules, sanoo tädinkin massu.

-Ja se joulusauna

Aivan. Niinhän se oli. Pitää heti ensiviikolla Eerolta muistaa kysyä, että saako kuntosalin saunassa ottaa joululöylyt. Vai pitääkö alkaa pressusaunaa kasata.

Pannu ei vihellä, mutta vesi kiehuu, joten kutsutaan ensin päiväkodin pienemmät lämpimälle juhlajuomalle ja sitten on eskareiden vuoro. Maltilla ja vuorollaan, kyllä tämä jo osataan. Maiskis! Vielä ehtii pienet omathommat, kiivetä tikkaita puuhun ja lopuksi leikkiä porukalla piilosta.

Iltapäivällä on vuorossa eilen luvatusti pelkkää leikkiä. Kruunumerkkipaketin leluilla. Ja muillakin. Mutta aikas hauskaa on se, että eskareita taitaa melkein enemmän jännittää lukuleposet eli ns. kevennetty versio päiväunista. Retkipatjan levälleen siskonpediksi ja korvat otetaan kuulolle. On aika lähteä Pikkuaasin matkassa seikkailulle. Vau. Hienosti sujuu. Kuten ihan koko päivä muutenkin; Kruunumerkisti.

Rauhallista Itsenäisyyspäivää ja ihanaa viikonloppua kaikille toivottaen  v&i Heidi

Ruokana paisti, porkkanalaatikko, perunat, vihersataatti ja tikkujäätelö