Kellotusta ja muotisuunnittelua

Eskaripäiväämme rikastutti tänään päiväntähti, jonka kotona asustaa kahdeksan koiraa.

-What??

Oh hoh. Ja vähintään yhtä suurta hilpeyttä herätti otusten ruokatarve: kolme säkkiä ja yksi tynnyri. Ja kun tähän vielä lisätään koira lukulaseilla, tähden omat kertomukset mm. metsästys- ja kalatusharrastuksesta, koiranäyttelyistä sekä metsäkonehommista, niin johan on taas saatu jakaa monta uutta tietoa ja käyty rakentavaa keskustelua.  Kiitos tähti ja kotiväki, materiaali oli juurikin teidän oloistanne!

Päivä hommana jatkoimme kellotutkimusta, hahmottamalla ajan yksiköitä. Ensin pitää sekunnissa piirtää viivoja laatikkoon, tulos: 1-2, minuutissa niitä on sitten jo PALJON enemmän, mutta entäs tunti

-Ei ne mahdu tähän laatikoon

-Ei koko paperiin!

Voi olla juurikin niin. Siksipä laitetaankin munakello raksuttamaan ja katsotaan konkreetisesti, että millaisia omia hommia tunnissa sitten ehtii ja piirretään ne lopuksi kuvana laatikkoon.

 

-Voiko tähän laittaa enemmän hapsuja?

Tietysti voi. Pirtinpöydän ääressä eskaritytöillä on menossa barbeille muotimekko-paja, jossa ensin kuvioidaan huopapohja tilkuilla sekä paljeteilla  ja sitten ommellaan saumat.

-Tää on kirahvipuku

-Voiko laittaa taskut?

-Kato! (hämmstynyttä ylpeyttä)

Tulee kyllä upeita asuja ja kaikki ihan uniikkeja. Vapise Vogue, uudet tuulet puhaltavat!

 

Ruokailuun lähtiessä sitten kellotetaan.

-Paljonko arvioitte meillä menevän aikaa siihen, että menemme täältä eskarilta pihan yli päiväkodin puolelle, riisumme, pesemme hyvin kädet ja istumme pöytään? 

Arviot vaihtelevat yhdestä minuutista kahteenkymmeneen. No, eikun sekkari käyntiin….

-Paljonko?

Porukka on tyylikkäästi paikoillaan ja jännitys tiivistyy.

-5 minuuttia ja 32 sekuntia

Vau. Se on hyvä suoritus, varsinkin kun ottaa huomioon, että käsienpesua valvottiin erityisen tarkasti. Kyllä tämä porukka ehtii koulussa välkälle ja sisään ajallaan. Hyvä eskarit!

Ulkoilulla oli tarkoitus pelata kerrasta suureen suosioon pompsahtanutta Lipunryöstöä, mutta sada mokoma tuli ja sotki suunnitelmat. Märkään metsään kun ei voi mennä, ilman kumppareita ja kuravaatteita.

-Mutta pelataan huomenna. Ja ensiviikollakin on vielä monta päivää aikaa.

-Mutta vain yksi maanatai

Aivan. Ja huh huh, niin takakaarteessa tässä tosiaan jo painalletaan.

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana makkarapata ja vihersalaatti