TÖIKETI

-Sammakko on hävinnyt!

Aamumme starttaa jännityksen tiristessä ilmassa. Totta se on, niin sammakko kuin viestimme ovat kadonneet, tilalla odotamassa tuttuakin tutumpi hopeinen timanttikuori.

-Se on Sakariakselta!

Päästetäänpäs päiväntähti heti avaamaan aamu ja sitten on kirjaan vuoro:

KUR KUR, KUULEHAN JUTTUA, ONKOS KUTU TEILLE TUTTUA? HYTYISTÄ OJANPINNAN LÖLLÖÄ, SIINÄ SAA SAMMAKKOVAAVIT RAUHASSA KÖLLÖÄ. KASVATTAA ENSIN HÄNNÄN JA JALAT, SITTEN HUPSISTA, KOHTA LOIKKIA ALAT. SELLAINEN ON SAMMAKON ELINKAARI, KURNUTTEELEE PENKALTA SAMMAKKOVAARI. SIITÄPÄ HIENO RIIMI TULI JA TAKATALVI KEVÄÄKSI SULI. PULI PULI.

HIENOSTI KOOSSA ON KOLMAS RIVI JA SIITÄ PAKETTI TÄSSÄ, PIAN OVAT ESKARIT SIIS UUTTA LEIKKIMÄSSÄ. VAAN LOPPU EI SUINKAAN OLE AARTENI SUURI, SIITÄ PAKETIN TAI KYMMENEN SAA HYVINKIN JUURI. SAAPA NÄHDÄ SIIS JA JÄNNITTÄVÄÄ, VIELÄKÖ JOUKKONNE SEURAAVAAN KYMPPIIN KERKEÄÄ!!!!

LOISKIS LOISKIN, RAPAA JA ROISKIN!!!!!

PS: KYSYMYKSENNE SAIN VASTA NYT, JOTEN VASTAAMAAN EN VIELÄ EHTINYT.MUTTA TULOSSA ON SATA SANAA TAI VIISI KOTKOTTAVAA KANAA, HA HAA

Viestin loppuun oli kirjoitettu vihreällä värillä vihje: TÖIKETI.

-Se on varmaan tölkki!

-Niin. Se ei osaa ehkä kirjoittaa.

-Ei, kun Vinski ei osaa

-Jos se paketti on siellä…tuossa

-Niin. Tölkissä!

Nyt on kyllä paha rasti ratkaistavaksi. Jätetään siis asia hautumaan ja kuunnellaan ja katsellaan päiväntähden mukava esitys, josta ei kyllä eläinystäviä puutu. Eikä hassuja sattumuksia.

-Sinun kotihan on ihan eläintarha(hihkaisu on täynnä lämmintä iloa)

Hienosti eskarit myös osaavat esittää kysymyksiä, niin juuri kuulemaansa perustuen, kuin aiempiin yhteisiin päiviin liittyen. Mahatavaa! Voi oikeasti sanoa, että eakrit osaavat ”haastatella”. Ja kiitos suuresti päiväntähti ja kotiväki!

Seuraavaksi ovat vuorossa omat hommat, mutta muutama sitkeä eskari on kerta kaikkiaan päättänyt ratkaista Sakariaksen arvoituksen. Töiketi.Laitetaan sana magneettikirjaimin tauluun ja aletaan sovitella vaihtehtoja, mutta ei, niissä tunnu olevan mitään järkeä. Sitten äkkiä

-Keittiö!

-Näytä. Niin on.

-Se on keittiössä!

Ja sieltä se toden totta löytyy, 30 kruunumerkillä hankittu paketti, joista tällä kertaa paljastuu mm. barbeja, ritarilinnoitus, useamikin peli, leikki höyläpenkki työkaluineen, jättimäinen tuttipullo, pehmokilppari…

-Voiko näille nukeille tehdä vaatteita?

No tietysti. Heti huomenissa se starttaa, Timolan ”marttakerho”, heh heh.

 

Iltapäivän ulkoilulla otetaan Meidän metsässä haltuun uusi peli: Lipunryöstö. Ensin tuumataan säännöt, sitten tehdään joukkueen. Vielä vankilat paikoilleen ja sitten menoksi. Hih, aika nopeasti eskareille selviää, että tätä peliä pitää pelata joukkueena ja keskenään kommunikoiden tai muutoin häkki heiluu. Mennään kolme huikeaa kierrosta, erilaisilla joukkueilla tietenkin.

-Mikä tässä pelissä oli teistä haastavinta?

-Se, kun ensin on menossa lipulle ja sitten joku hyökkääkin puskasta ja pitää keretä karkuun

-Vaikea pelastaa, kun on vartijat

-Ei tiedä, että pelastaisiko vai etsisi lippua

Posket punottavat ja silmät loistavat, eikä hommassa ole sitten milliäkään riitaa tai rähinää. Iso peukku!

 

Pian päivä on lopuillaan ja aika hypätä loppuhyppy.

-Tulko kruunumerkki?

Kyllähän se tulla tärähti, kolmas peräkkäin. Niinpä kankaalle komeasti saa kajahtaa

-Ryöstö kruunu hiki!!!!!

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana broilerkeitto, ruisleipä ja juusto