Keppareita ja agentteja

Eskaviskajono on lähdössä aamupallotteluun.

-Onko huomenna pyöräilyä?

-On

-Minä tuon krossipyörän

-Minulla on sellainen vijoletti

-Mulla on iso ja pieni pyörä. Se toinen on helppo.

Ok. Huomenna taatusti mennään sora rapisten, mutta hoidellaanhan ensin tämä päivä. Lastenparlamentin ideoima ja Marjon valmistelema Keppari-projekti on näet edennyt jo tosi pitkälle ja eskaviskojen ilo omista ratsuista ilmeinen. Ja heppasille alkaa selvästi muodostua myös persoonaa, sillä tänäänkin yksi sai nimekseen Kekkonen ja toinen taas on jääprinsesa Elsan taikahevonen. Ja mikä parasta, näiden ratsujen ei tarvitse tulla valmiiksi ollenkaan, vaan niiden koristelua ja muokkausta voi jatkaa kevääseen asti.

-Mulla on kotona esteitä. Niitä voi hypätä sitten.

-Saako näillä ratsastaa aamupallottelulla?

-Saa tietysti

-Ai joka aamu?

Vaikka joka aamu, leikittäväksihän kepparit rakennetaan.

-Minä olisin halunnut sarven. Tää on yksisarvinen.

-No sehän voidaan lisätä.

-Jee!!!

 

Iltapäivällä eskareilla on käsittelyssä numero seitsemän ja sehän on kuulkaa, hys hys, agenttinumero. Pelataan siis ensin vähän Mauno-madon numerosuoraa nopilla ja harjotellaan sitten numeromuoto taululle ja kirjaan. Sitten

-Tämä on agentti 007 tunnusmusiikki

James Bondin tunnari lähtee soimaan ja eskarit ovat ihan liekeissä.

-Jännittävää!!!!

-Pelottavaa

-Ihan halloweenia

Hih, entäs itse agentti. Otetaanpas Roger Mooren kuva esille. Jännitys purkautuu iloiseksi naurunkiherrykseksi. Tuoko muka agentti.

-Katsokaas tuota. Rusetti. Ei mitään kravatteja Jameksella. Ja koska agentit pystyvät mihin vaan, me teemme tänään seiskan…..makaronista.

-Ei!!! Minä haluan syödä ne mielummin.

Päiväyksenylittäneet rusettimakaronit soveltuvat erinomaisen hyvin tähän tarkoitukseen, varsinkin kun liimakin turautetaan ketsuppipurkista. Ja sittenhän keksitään vielä yksi juttu perjantaiksi. Mutta ei siitä sen enempää.

Sitten pienet omat hommat ja päivän viimeiseksi agentti-peliä, jossa pitää olla sekä tarkkakuuloinen, että nopea. Taistelu on tiukka ja yksi kerrallaaan agentit putoavat, kunnes viimeinen saa todeta

-My name is Bond. James Bond. 007.

Voi ilo, riemu ja hilpeys!!!!

Valolla ja ilolla kirjoittelee Heidi

Ruokana porkkanalla höystetty perunamuusi, jauhelihakastike ja porkkanaraaste