Kettu Kepulointia ja tammikuun parlamenetti

Tänään vietettiin koko päiväkodin yhteisiä kuukausikemuja ja kukas muu se kylään tupsahtikaan, kun itse kettu Kepuli. Ja tietysti taas oli harmitus päällä. Mauri Mäyrä nääs nukkuu talviunta ja Minttu kettu haluaa leikkiä vain ällöjä tyttöjenleikkejä. Joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää…Kalevi kärppä. Ou nou. Pikkurääpäle, jotain kaks, mitä se muka osaa.

Miten hienosti lapset osaavat poimia puhedraamasta oleelliset asiat; Kepulin epäreilut väitteet ja ihan pöhköt puheet. Ja miten kovasti voikaan naurattaa Kalevin oivallinen toteamus:”Ei lunta saa syödä. Siinä voi olla…ketunpissiä”. Mutta mikä parasta, eskarit osasivat myös siirtää oivallukset omaan toimintaansa, sillä kuukausikemujen hommana oli tänään tehdä ja maalata lumikakku, yhdessä pienemmän kanssa. Ja vieläpä niin, että pariksi ei valikoitunutkaan se tuttu ja turvalllinen lapsi, vaan sellainen, jonka kanssa on tullut leikittyä vähemmän. Sehän sujuu, isolla S:llä!

 

Päivän toisena juttuna oli tammikuun lastenparlamentti, jonka aihe oli ”Aika ja avaruus”. Ja nyt voi sanoa, että ilmassa oli sellaista intoa, että raketti lähti täysin käsistä. Tässäpä siis tulevat tammikuun puuhamme: leikitään Angrybirdsejä, jotka ovat avaruudessa / tehdään Hattarasaari, josta käsin tutkitaan avaruutta/ rakennetaan metsään majoja / musiikkiliikuntaa salissa / yömaja, jossa on aika pimeää ja avaruusmusiikkia / avaruuslukuleposet eskarilla yöpaidassa / rakennetaan ISO ritsa Meidän metsään / katsotaan tabletilta, kuinka maapallo kiertää aurinkoa ja planeetat / taskulamppuhippaa salissa aamulla, kun vielä hämärää  / askarrellaan puunlehtiä ja Kalevi kärppä / pidetään apinoiden viidakkodisko jmppasalin telineradalla / askarrellaan jokaisella oma iso maapallo. Huh hei, tästä ei paljon meininki voisi parantua ja aivan erityisen mukavaa on se, että esityksissä nousi tosi vahvasti esillä koko ryhmän yhdessä leikkiminen. I-ha-naa!!!

Valolla ja ilolla luistelukypärää päähän sovittelee  Heidi

Ruokana bolognesekastike, spagetti ja vihersalaatti