Kruunumerkki ihan huomaamatta

Tänään oli niin touhukas päivä, että kruunumerkkikin meinasi jäädä huomaamatta. Ensin aamulla Srk:n Sari kävi pitämässä mukavan tuokion ystävyydestä, minkä perään avattiin sitten aamu. Ja tietysti selvitettiin kuudes digiturva-asia: ikäraja.

-Jos kolmevuotias katsoo seitsemänvuotiaan elokuvaa, se voi nähdä hirveitä painajaisia

-Jos eskarilainen pelaisi salaa isin pelejä, se voisi pelätä yöllä kamalasti

-Yksivuotias voisi luulla, että ihan oikeasti tapahtuu jotain ihan kauheaa

-Peleissä voi olla väkivaltaa

-Minä käyn aina urkkimassa salaa, kun joku pelaa jotain

-Isot saa katsoa pelottavia ohjelmia, koska ne tulee myöhemmin

-YouTubessa on ikäraja

-Meidän pleikkari oli ladannut ihan itsestään semmoisia pahoja pelejä, mutta me ei katota niitä isin kaa

Ok. Tuumataan, että ikäraja on hyvä olla, ettei tule pelotuksia. Tai mentyä vaikka liian hurjiin laitteisiin Linnanmäellä.

 

Sitten ovat vuorossa omat hommaat ja ennen ruokailua kokoontuu marraskuun lastenparlamentti. Jota on muuten odotettu ISOSTI. Puheenjohtaja kopauttaa kokouksen avatuksia ja sieltä niitä taas ropisee, kivoja ideoita ilmaisun-kuukaudessa toteutettavaksi; hämäränhyssy eli pyjamapippalot/ kesäpäivä/ naamiaiset / marraskuun maalaus vesiväreillä/ jalkapalloturnaus salissa/ askarrellaan sateenkaaria, puunlehtiä,lumiukkoja-ja hiutaleita/ vietetään suuri legorakentelupäivä/ leivotaan jotain herkkua/ tehdään metsäretki kiikarein ja eväin varustautuneena ja rakennataan maja. No niin, siinähän se taas on mukavavasti koossa toimintarunko.

 

Iltapäivällä meillä oli vielä toiset vieraat samalle päivälle, kun Leki-75 on tultu Timolaan koulukierrokselle. Ensin valmentaja Marko kertoo hiukan jääkiekosta harrastuksena ja sitten oman osuutensa samasta hoitavat Karo ja Otto. Mutta puheet sikseen, tännehän on tultu liikkumaan! On leijona-jumppaa, eläinhippaa ja sen jatkoversiona ryhmäeläinhippaa, toffeeta ja sairaalahippaa. Jäämiestä tietenkää unohtamatta. Lähes tunnin eskarit viipottavat tuulispäänä.

-Kiva!

-Kuuma

-Hirveä hiki

Keskiympyrälle lysähtää voipunutta, mutta iloista porukkaa. Juuri sopiva aika siis esittää kysymyksiä vierailijoille. Suit sait meille selviävät niin lempivärit-ja ruoka, mitä palloilulajeja osataan, minkä ikäisenä kukin aloitti jääkiekon, mitä paikkaa pelaa, pitääkö jääkiekkolijoidenkin käydä koulua jne.

-Taksit tulevat ihan juuri, joten loppuhyppy. Mitäs me hyptään?

-Hyvä jääkiekko!!!(*monta)

-Hyvä eskari

-Hyvä Timola

-Hei. Tiedättekö mitä beibet. Tänäänhän tulee kruunumerkki!

Hämmennys on käsin kosketeltava. Tosiaan, ei sitten mitään hässäköintiä ole ollut. Hyvä eskarit!

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana kalakeitto, maksamakkara, kurkku ja sekaleipä