Leikitään!!

Koulunpuolen ovat vallanneet pelottavat halloween-hahmot, mutta ei huolta, me kävimme vain hiukan hupsuttelemassa niiden jumpparadalla salissa ja kipitimme sitten kiireesti oman iloisen Superhyperlelupäivän viettoon päiväkodin puolelle. Ohjeenahan oli ollut, että jokainen tuo nuken tai ihmismäisen hahmon, jolla leikkimiseen oli tarjolla kolme huonetta: yksi barbi&nukkeleikeille, yksi kotikselle ja yksi taisteluille.

Täti ajautuu taisteluhuoneeseen, jossa mielikuvituksen lento äityy melkoiseksi. On pommittajia, linnoituksia, myrkkykukkia, laavahäntäisiä hevosia, jäädyttäjiä, laserkatseita, lentäviä moottoripyöriä…ihan mahtavaa, kuinka 10 eri-ikäistä poikaa saavat rakennettua huoneenkokoisen maailman, jossa taistelu ei oikeasti satuta ketään, eikä hajoita mitään.

Ennen ruokailua otetaan vielä leluesittely, jossa jokainen pääsee itse kertomaan, että mitä on oman lelunsa kanssa leikkinyt. Hilpeää, barbileikissä kaikki tuntuvat vain nukkuneen. Tai käyneen ostamassa herkkua kaupasta. Kotisleikissäkin on nukuttu, mutta siellä on lirahtanut jopa pissakin pottaan. Niin ja lääkärissäkin on käyty ja tutkimusia tehty.

-Onko ollut kivaa?

-Joo!!!!(*kaikki)

Siitä ei jää epäilystäkään, niin iloisia ovat leikkijöiden ilmeet. Tästä juuri teemalelupäivässä on kysymys: kun lelut ovat samankaltaisia, voivat leikkijät helpommin luoda niille yhteisen leikkialustan ja kehittää yhteisen juonen sen tapahtumiin.

-Miksi me ei saada ostaa karkkia?

Ruokajonossa esitetty kysymys ei yllätä. Koululaisten kioski on kohonnut käytävälle ja asiakasjono sinne on pitkä sekä iloisesti meluisa.

-Me juteltiin tästä eilen, muistatteko? Halloween-juhlat on se juttu, johon sinä pääset mukaan sitten ensivuonna, kun olet koululainen. Kaikilla on omat juttuna.

-Niin. Tuo voisi vaikka pelottaa.

 

Iltapäivään mahtuu vielä lumi-iloa sekä Pete, jota on kovasti odotettu kaveriksi. Ja loppuhyppy…

-Hyvä lumi rata!!

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana porkkanapit, perunat, yrttikastike, fetasalaatti ja sekaleipä