Liidossa

Hyvä eskarit! Vaakut ja Raakut tekivät tänään vuorollaan KPT-testin eli kontrolloidun piirrostarkkailun koulun pienluokassa ja työrauha oli molemmilla ryhmillä ihan viimeisenpäälle mahtava. Kuuntele ja keskity, laita kynä pöydälle, kun olet valmis. 20 minuutti aherretaan; muotoja, lukumääriä ja kuvia. Valmista.

-Mites sujui omasta mielestä?

Pelkkiä kolmosiahan sieltä singahtaa näkyville.

-Minä olen samaa mieltä. (Ja Veo Minna myös!) Oliko haastavaa vai helppoa?

Tämä jakaa mielipiteitä, mutta osa olisi halunnut peräti käväistä vain välissä omissa hommissa ja  tulla sitten takaisin tekemään vielä toisenkin testin. Eikä kukaan lähde luokasta huonolla mielellä eli homma hoidettu.

 

Eskarilla vuorossa on liidokkien lennätys. Ensin nostetaan ylös verho ja sitten pinotaan penkit. Anna palaa! Nopeasti eskarit keksivät, että liidokit eivät toimi samoin, vaan omaan pitää keksiä sopivat ”asetukset”.

-Näitkö? Se kieppui kuin tornado!

-Mun liisi tuonne asti!

-Sun tarttui koripallokoriin.

Eskarin portaikossa käy melkoinen, mutta turvallinen, töminä, kun liidokkeja haetaan uudelle kierrokselle. Alhaalla salissa Eija puolestaan kirjoittaa eskareiden nimeämiä paikkoja maalarinteipillä kohtiin, joihin liidokit ovat juuri laskeutuneet: Afrkka, viidakko, Norja, Tanska, Ruotsi, Helsinki. Suonenjoki, Possujensaari, Etiopia, Etelä-Amerikka, Legoland, eskari… Niin jänniä paikkoja, että niitähän on lähdettävä ihan tutkimaan. Pannaan siis liidokit hetkeksi parkkiin ja aletaan vierailla eri pisteissä, eri tavoin liikkuen tietysti. Kivaa!!

-Saadaanko me nämä kotiin?

Mikä ilo ja riemu se onkaan, kun vastaus on kyllä.

-Minä lennätän tätä trampalla.

 

Ruokailulla esiin nousee kysymys

-Onko meillä kruunumerkki lähellä?

On. Se on sellaisen 5mm päässä, peukulla ja etusormella näytettynä. Ja nyt se saadaan, eskarit päättävät. Ihan varmasti. Peukut pystyyn ja maltti matkaan.

 

Ulkoilu on päättymässä ja Jäämies-pelattu juuri loppuun.

-Eskarit. Kruunumerkki.

-Jee!!!!(*kaikki)

-Mitäs me hypätään?

Ehdotuksia on moneen asiaan liittyen ja niistä yhteispäätäksellä pihalla kajahtaa

-Hyvä liidokki kruunumerkki!!

 

V&I koko porukkaa peukuttaa Heidi

Ruokana makkarakastike, perunat ja porkkanaraaste