Lomailoa

Hilpeää huomenta. Juuri niin saattoi aamulla sanoa, kun nähtiin eskareiden kanssa piiiiiiitkästä aikaa. Ja voi nenä miten mukavia juttuja kaikki olivat puuhanneetkaan: oli uitu ja katsottu elokuvia, käyty ostoksilla, yökyläilty, reissattu niin Tallinnaan, Imatralle kuin Kouvolaankin, oli Angrybirdseilty ja rekennettu urakalla majaa laudoista, syöty torttuja ja muita herkkuja, luisteltu jäähallissa…

-Tein lumiukon

-Mitä?????(*monta)

Suomi on pitkä maa ja pohjoisessa tosiaankin jo lunta.

-Milloinkahan meille sataa…

Jos tädiltä kysytään, niin ei vielä mitään kiirettä…heh heh. Mutta mikä mukavinta, ihan jokainen eskari halusi kertoa ryhmälle omat lomakuulumisensa. Me taidetaan siis alkaa olla porukka.

 

”Hei eskarit. Minä selvitin sen läksyn” Eija toteaa seuraavaksi, kädessään uunituore todistus suoritetusta tukiviittomakoulutuksesta. (Hienoa Eija!) Eskarit nimittän olivat halunneet tietää, että miten viitotaan mönkijä. Käy ilmi, että viittoma on sama, kuin jo aiemmin opetellussa traktorissa, pienemmillä pyörillä vain. Loogista.

-Kohta me osataan puhua käsillä.

-Niin. Sitten ei kuulu mitään.

-Eikä koululaiset tajua ollenkaan, että mitä ne sanoo (hilpeää iloa).

Ja vielä päivän yhteinen juttu koko päiväkodin porukalla. Täti näet kävi lomalla Pietarin Emeritaasissa ja lupasi tuoda sieltä kuvan oikeasta valtaistuimesta sekä kultaisesta riikinkukkokellosta. Heijastetaanpas siis videotykillä muutaman kultainen kuva ilmeteltäväksi..

-Vau!

Niinpä. Ei siellä juuri muuta voinutkaan sanoa, menneiden vuosisatojen käsityötaitoa ihastellessa.

-Mutta arvatkaapa mitä siellä oli töissä 70 ?

-Kissoja????

-No juurikin niitä. Ne kuulkaa asuvat museon kellarissa ja niillä on siellä omat hoitajat. Ja sitten on keittiöt ja oma sairaalakin. Ja kerran vuodessa vietetään kissanpäivät.

-Mitä Enska penska tykkäsi niistä?

Hih, ei onneksi ollut koiraotus matkassa tällä kertaa, sillä Emeritaasin kissaturvajoukkoihin on kautta aikain kelpuutettu vain maan suurimmat ja taitavimmat saalistajat, joten siinä olisi tainnut yksi pikkiriikkinen koira tulla haukatuksia pelkkinä alkupaloina.

 

Valolla ja ilolla kirjaittelee  Heidi

Ruokana kanakeitto, vaalealeipä ja mandariini