Eijan kahvila

Lomallepotkijaiset: 1.)Otetaan jumppasaliin esille kaikki mahdolliset jumppavermeet renkaista köysien kautat trampoliiniin. 2.) Hanaa eskarit hanaa! Voi ilo ja riemu, kuinka mukavaa on liikkuminen. Eikä menoa hankaloita millään lailla se, että pian joukkoon liittyvät myös päiväkodin pienemmät viipottajat. Päinvastoin.

-Kato tätä

-Osaatko sä tän

-Sun pitäs niinkuin tälleen

Iloista rupattelua kuuluu sieltä ja täältä, kun omia taitoja ja temppuja esitellään ja uusia kokeillaan. Villipilli soi ja eskarit kirmaavat välissä kirjastoautoon, mikä tänään vaatiikin tosi hyvää malttia, koska Eija jää eskarin keittiöön hoitelemaan kahvilansa nyyttikestitarjoilua pienemmille asiakkaille.

-Pekka. Meillä on tänään yksi aikuinen, vaikka on kaikki eskarit

-15

Hyvin sujuu silti, ihan niin hyvin, että papukaija-merkkihän sieltä napsahtaa. Niin ja Risto Räppääjiä on taas tilattava lisää, sillä viimeistä lainatuista jo viedään. Täti luettelee kirjaluettelosta ja eskarit varmentavat, että mitkä sarjasta on jo luettu.

-Eli tilataan Sitkeä finni, Hilpurin tilli ja Villikone.

-Villikone?

-Niin tässä lukee. En tiiä kyllä mikähän laite se on.

-Se voi olla paras!

Niinpä, lukeminen tosiaan kannattaa.

Palataana saliin jatkamaan jumppaa ja sieltä käsin myös eskarit pääsevät asioimaan Eijan kahvilan herkkutiskille. On siinä sitten monenlaista evästä tarjolla, kuin joulupöydässä konsanaan. Ja mikä nautinnollinen rauha vallitsee eteiseen rakennetussa kahvilaosassa, jossa kynttilät luovat loistettaan pöytäliinoille ja klassinenmusiikki soi hiljalleen taustalla. I-HA-NAA!

Kaikki hauska kuitenkin loppuu aikanaan. Yhteistuumin jumppavälineen puretaan salista ja kahvion luukku sulkeutuu. Vielä pitää viedä viimeiset tavarat yläkertaan ja sitten olisi valm…Voi räkä. Tilanne päällä. Kaveri on antanut karkkejaan toiselle ja muita harmittaa.

-Eskarit. Tästä me ei olla sovittu, kun meillä ei ole ennen ollut tällaista karkki-asiaa eskarilla. Mutta. Sääntö on tosi kova: Jos antaa karkkeja yhdelle, pitää antaa myös muille. Vaikka sitten itse jäisi ilman. Minkähän takia?

-Kun sille toiselle tulee paha mieli, joka ei saanut

-Se on epäreilua, kun joku saa kolme

-Ne on itelle

-Silloin…unohtui

Hienosti eskarit osaavat ajatella ja jutella siitä, ettei karkkeja tai muutakan saa ”käyttää” epäreilusti, luvata karkkeja vastakahjaksi kaveruudesta tms. Ja kun huippukivaekstrasuperpäivänkin on kerran pakko selvitellä, niin otetaanpas toinenkin juttu.

-Katsokaapas

Oh hoh ja ou nou. Lojujienlaatikko on lähes täysi. Ihmetys ja supina kiirii riveissä. Niinpä. Syyskuussa ei mennyt mitään ja nyt siellä on länkkärinhatut, tietokoneet, pehmolelut…kaikki, mitä aikuiset ovat lattialle hyljättynä  keräilleet.

-Pitäisi aina viedä takaisin se, mitä ottaa ja ottaa sitten vasta uusi

Hyvin kiteytetty ajatus siitä, että mitäs tälle asialle sitten tehdään.

 

Käydään välissä ruokalassa syömässä uunimakkarat muusilla (makkara on muuten siitä kummallista evästä, että sitä aina vaan tuntuu yksi mahtuvan, vaikka olisi mikä herkuttelu takana) ja jälkkäriksi pinkit mansikkavaahtokarkit. Sitten pikapomppaus kuriksiin ja ulkoiluhommiin. Ja loppuhypyksi tietysti: Hyvää syyslomaa!!!!

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana uunimakkara, peruna/porkkanamuusi ja vihersalaatti +hiiiiiiiiiiiiiiirmuisesti nyyttäriherkkuja