Tikapuut ja koko koulun nettiturvallisuus

Nyt on lautataapelinkokoisen kiitoksen paikka. KIIIIIIIIIIIIIIITOS!!!!

-Vau!

Niinpä. Kosusen Tapani on tuonut meille oikein pinon lautaa, eivätkä ne olekaan mitään pätkän rimpuloita, vaan 4-metrisiä jytkäleitä.

-Rakennetaanko talo!

-Ei kun maja puuhun

Heti on eskareilla ideoita, mutta ensin on tietysti kannettava tavara Meidän metsään. Siitä siis parin kanssa lautaa päistä kiinni ja matkaan. Maltilla ja rauhassa, muista katsoa jalkoihisikin. Sujuu, hieno homma.

Pömpelillä iskee sitten pulma. Eskarin saha on kadoksissa ja koululta lainatut kaipaisivat kiireesti terien viilausta, niin huonosti puree niiden hammaskalusto. Tehdään siis suunnitelmanmuutos.

-Eskarit. Naulaatteko te, jos rakennetaankin tänään tikapuut?

No jo vain sopii. Ja eipä olla turhaan naputeltu vasaralla puukäsitöissä, niin hienosti uppoavat ihan oikeat isot naulat lautaan. Tai

-Elä mene moottoritielle

Hilpeää. Se voi joskus lähteä naula kääntyilemään ihan omille uusille reiteille.

-Minä vain ajelin moottoritietä (hilpeää iloa)

Mutta entäs tämä. Eskarissa ole varmasti ikinä ennen kannustettu ketään lyömään, mutta tänään kaverin suoritukselle annetaan potkua niin, että metsä raikaa:”Lyö. Lyö. Lyö.” Sujuu, hienoa eskarit!

 

Ruokailun jälkeen on vuorossa koko koulun aamunavaus, jossa ensin tuumaillaan syyskuun haastekampanjan tuloksia sekä arvotaan 5 pikkupakettia kaikkien osallistujien kesken. Ja Onnetar taitaa pitää melkoisesti eskareista, sillä peräti 3 paketeista arpoutuu meille. Ja jälleen alkaa nurina siitä, että miksi pojat eivät saaneet yhtään pakettia. Ja taas on koko koulun porukalla käytävä läpi se, että mitä tarkoittaa arvonta. Mihin Helena-opella on vielä hieno huomio lisättäväksi:” Eikös siellä ollut aika monella pojalla koko lappu häveyksissä…”. Toivotaan siis, että lokakuun digiturvallisuus-haasteen kupognit päätyvät arvontalaatikkoon 100 prosenttisesti.

-Tuloko kruunumerkki?

Eskaripäivä on lopuillaan ja edessä hankala ratkaisu. Tänään ei ole ketään lyöty, tönitty tai tuupittu, ruokalassakin sujui, mutta…

-Eskarit. Mitä te sanotte? Onko tänään sujunut hyvin kaveruudet ja käyttäytyminen?

-On(*monta)

-Ei. Kun oli se siellä metsässä.

Sitäpä me aikuisetkin ajattelemme. Jos koko metsäily kuluu keskinäiseen juupas/eipäs väittelyyn ja aikuista tarvitaan tuon tuosta selvittelemään rollimista…

-Ei se ole hyvä päivä

– Siinä voi sattua, jos se aikuinen ei kerkeä olemaan siinä

-Tulee pahamieli, kun kaveri kiusaa

-Tai voi tönäistä

Totta.

-Eskarit. Minua harmittaa ja tämä on meille Eijan kanssa vaikea päätös, mutta me ei voida antaa kruunumerkkiä, koska hommien pitäisi kyllä sujua ilman aikuistakin. 

Ilmeet ovat vakavat, mutta vakaat. Näin on, meidän ryhmässä tavoitteena on, että ei kiusata, eikä pöljäillä, edes puhumalla.

-Mutta huomenna syödään herkkuja.

-Sinä tuot kumminkin jotain pinkkiä (hihitystä)

-Pinkkiä syötävää. Mitähän…

-No vaahtokarkkeja tietysti!

Jaahas, että sellainen tilaus, se lienee sitten käytävä kaupan kautta.

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana kasvissosekeitto, grahamlihapiirakka ja omena