Ovia

Meillä oli aamulla käytössämme salainen tieto: eskarin rakennuksessa on todellakin sauna! Hikistä ja hämärää, mutta missä. Koska järjestelmällisyys on käytännöllistä, paras katsoa jokaisen oven taa. Löytyy sähkökaappia, pallokomeroa, keittiötä, suihku, siivouskomeroa…

-Minä en uskalla

-Pidät vaan  kaiteesta kiinni ja ihan rauhassa. Kukaan ei tule takaa.

Onnistuminen on mahtavaa. Kaikki eskarit selviävät rautaisista kierreportaista, jotka vievät neuvolan aulaan ja kuntosalille. Taitaa alkaa polttaa jo…Sieltähän se sauna löytyy, mutta ei pakettia.

-Kysymys eskarit. Saako saunaan piilottaa mitään, mikä voi syttyä palamaan?

-Ei(*monta)

Laajennataan siis näkökulmaa ja sieltähän se löytyy, viereisen huoneen nurkasta: paketti.

-Varovasti!

Hups, intoa on niin paljon, että meinaa tulla äksidentti. Mutta kyllä siitä selvitään, kun hiukan maltetaan. Iso on paketti ja päälläkin jotain pinkkiä.

-Tuo käärme varmaan vartioi sitä!

Voi hyvin olla. Otetaan siis paketti mukaan ja lähdetään eskarille katsomaan, että mitä se Sakarias sammakko on meille oikein halunnut lahjoittaa. Tehdään piiri ja jokainen pääsee vuorollaan nostamaan esiin iloisia yllätyksiä: discopallo, melodiga, matikkapeli, kamala örkki, migrofonit, autoja, pikkuriikkiset posliinikupit, magneettikirjaimia, kaksi bioniglerobottia, hama-helmiä, kaukoputki, ritarinkilpi, uusi koira pehmolaumaan, pupujussikka, korkokengät….

-Saako näillä nyt leikkiä?

Tietysti saa, leluthan ovat hieno yhteinen saavutus! Kiepsautetaan siis päivät nurin eli tänään leikitään ja huomenna ollaan ihan pihalla.

-Saadaanko me uusi paketti, jos on taas kymmenen?

-Joo, niin se on aina mennyt. Ja niin se taisi kirjeessäkin lukea.

-Luki siinä!

Nyt on innostusta ilmassa. Kruunumerkit ovat huippujuttu!

-Pitää vaan olla nätisiti, niin  niitä tulee

-Eikä pidä pöljäillä

Kaikki sujuukin huipusti, kunnes iltapäivän ulkoilulla tulee tilanne. Kaveri jää hippasessa ja suuttua nöksähtää. Toiset yrittävät sovitella, sillä siitähän tänään juuri yhdessä tuumailtiin, että kaveria voi/saa/pitääkin auttaa. Mutta ei. Joskus ei vain pysty.

-No, saatiin ainakin tänään paketti.

Aivan. Ja huomenna sujuu paremmin ja huomisia riittää.

V&i kirjoittelee  Heidi

Ruokana kirjolohikiusaus, punajuuri/omenasalaatti, ruisleipä