Hirmuinen hiki ja vähäinen hämärä

-Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin tänään jostain löytyy kirjekuori. Se on muistaakseni harmaa ja siinä on punaisia pilkkuja. Ja pinkkejä timantteja. Ja se voi löytyä ihan mistä tahansa.

Aamutuokio on juuri hoideltu ja on aika käydä päivän S-kirjaimen kimppuun. Mutta sen lisäksi on syytä pitää silmät tarkkana, sillä Sakaria Sammakko on yleensä tupannut pukkaamaan pikana postia, kun kymppirivit täyttyvät.

Ja niin käy tänäänkin. Omat hommat ovat jatkuneet jo jonkin aikaa ja etsintää on suoritettu tarkkaan ja hartaasti. Sitten

-Onko se tämä!

Aarrekirstun kannen alta pilkottaa kuori.

-Mutta ei se ollut äsken siinä.

-Ei niin. Minäkin katsoin.

Omitusta. No, pannaan kiireesti penkit paikalleen ja kirjeen kimppuun.

KUR KUR KURINAA, SAMMAKKOISTA NURINAA, MIKÄ, MIKÄ, MIKÄ KESTI, MIKÄ HYVÄT PÄIVÄT ESTI. ONNEKSI VIHDOIN ON RIVIT TÄYNNÄ, KAIKKI KYMMENEN KOHTAA, SIITÄPÄ SE REITTI TEIDÄT YLLÄTYKSEN LUOKSE JOHTAA. KUUNNELKAA SIIS TARKASTI JA POHTIKAA VASTAUS TÄHÄN:ON HIKI SIELLÄ HIRMUINEN JA HÄMÄRÄÄKIN VÄHÄN.9.10.2019.JA KUN 20 MILLOIN TÄNNÄ ON, ON VUORO SEURAAVAN PALKINNON.   SS

Oh, hoh. Mitä kummaa tämä nyt tarkoittaa.

-Jumpasalissa on hiki.

-Ja siellä on hämärää.

-Urheilukentälläkin on hiki.

-Mutta saunassa vasta onkin.

-Mutta ei täällä ole sauna.

-Miesten pukkarissa on suihku.

Johan pamahti mysteeri ratkottavaksi. Jätetäänpä asia hautumaan ja juhlitaan jälleen uudet 6v synttärit, joiden taikalahjalistalle mahtuu mm. uima-allas, kamalasti karkkia, prinsessajuna sekä pinkkiä slimeä (limaa). Hilpeää!

Ulkoilulla laitetaan vielä Taulumäen apteekin lahjoittamat heijastimet heilumaan. Eikä niitä ripustellakaan kuin joulukuuseen, vaan tarkasti ohjeen mukaan: oikealle puolelle ja polven korkeudelle. Ja pitää päästä heilumaan edestakaisin. Mikä tietysti on testattava pikaspurttijuoksulla. Hyvin näkyy! Ja kun siihen lisäksi otetaan vielä porukalla oikea/vasen-juoksujonoa, niin päivähän on paketissa.

-Minua jännittää se huominen.

-Ja minua.

Niin kuulkaa tätiäkin.

 

Valolla ja ilolla kirjoittelee  Heidi

Ruokana broilerpihvi, nuudeli ja salaatti