Lomille

Kiitos eskarit. Tänään te olitte kyllä huippu reiluja, kun kukaan ei saanut harmihelpulia, vaikka puukäsityö jouduttiinkin jättämään väliin. Joskus juoksevat vain asiat vaativat joustoa, mutta kuten lupasin, loman jälkeen otetaan sitten tupla duunit. Sillä puukässä on mukavaa, minustakin. Mutta nyt on kaikki testailut tehty ja päästään aloittelemaan kesään eo-keskustelut, se on tärkeää se.

Muutoin päivämme oli aika tavallisen tasainen, huomattavasti hiljaisempi tosin. Koulaiset näet olivat koko päivän pilkillä, joten äänipuolesta vastasimme vain me ja päikyt. Kirjastoautossakin on väljää ja Pekalla kerrankin hulppeasti aikaa rupatella.

-Onko tuo televisio?

Lainaustiskin takana katonrajassa on näyttö. ”Kyllä siitä voisi telkkariakin katsoa, mutta oikeastaan…Odottakaahan”, Pekka puhelee ja näpyttelee tietokonetta. Da daa, näytölle ilmestyy talvinen kuva ja tekstiä.

-Kuka haluaisi lukea?

Halukkaita eskareita on useita, joten sovitaan, että rivi kerrallaan saa jokainen antaa vastauksen. Kyllä. Loma-aikaahan näytönteksti koskee ja kirjastoauton liikkumista silloin. Ja sitten Pekka keksii ehdottaa:” Tehän voisitte kerätä siihen viikon vitsit”. Mistä pompsahtaa tietysti liikkeelle ihan hervoton ideointi, jonka aikana selvitellään mm. mikä on meemi jne. Ja Eijalle iskee sellainen sipuli hepuli hihitys, että hänet pitää melkein jättää hiljaiseen kirjastoautoon rauhoittumaan.. Hih, ilmeistä lomantarvetta, tädeilläkin.

Ja mikä sellaisen päivän loppuhypyksi sopisikaan paremmin, kuin: Pimps poms, lomille loms!!

Rentouttavaa lomaa kaikille, maalikuussa taas mennään.

V& I kirjoittelee  Heidi

Uunimakkara, porkkanalla höystetty muusi, tomaatti ja jätksi