Paluu taikasukkaan

Taikasukka. Muistaakseni syyskuun lastenparlamentissa esitetyn toiveen kehitelmä, joka aloitettiin, mutta jäi muiden hommien vuoksi vaiheeseen. Tänään siihen oli aika palata.

-Tämä on kovettunut ihan kiveksi

-Tämä on ihana sukka. Se oli minulla, kun olin jotain neljä.

-Mitä kaikkea tähän saa laittaa?

Hih, melkein helpompi olisi sanoa, että mitä siihen ei voi laittaa (lirauttaa nesteitä), sillä sehän juuri on taikasukan idea: kukaan toinen ei voi tietää, että miltä sinun luomuksesi tulee näyttää. Liimataan siis tänään tönkköset kiinni alustaan ja huomenna on taiteilun vuoro. Näistä tulee taatusti upeita.

Ja upeasti sujui tänään myös leluesittely, jossa ihmeteltävää oli valtavasta yksisarvisesta pierudinosaurukseen ja kaikkea siltä väliltä. Samoin mukavasti rakentuivat leikit ja yksi tosi kiva juttukin tulee ilmi

-Me sovittiin eilen, että otetaan tänään molemmat nuket, niin voidaan sitten leikkiä yhdessä

Järkevää järkeilyä. Toisen leikkien kunnioittamiseen sen sijaan olisi kaivattu malttia himpun verran enemmän, kun nyt pääsi homma hiukan karkaamaan kaverin leikin härkkäämiseksi. Auts. Vapaatoiminta ja tunnesäätely, ne ovat välillä haastavia meille aikuisillekin. Kuten vaikka aamuruuhkassa sompaillessa, heh heh.

Ruokailussa oltiin sitten hiukan toisenlaisen haasteen edessä, kun vuosi 2020 toi ruokalistalle kolme uutta syötävää: kaalilaatikon, pinaattikeiton ja tonnikalapastan. Ja näistä käsittelyssä siis tänään kaalilaatikko puolukkahillolla.

-Minä en tykkää

-Haisee pah.. omituiselle

-En oo ikinä syönyt. Mutta maistan.

-Se on tosi hyvää.

Niinpä. Kaalilaatikko on selvääkin selvempi ”joko tai”- ruoka eli ne jotka pitävät, syövät santsaten ja ne jotka eivät pidä, tyytyvät maistamaan haarukalla. Mutta hei, kaikki eskarit maistoivat  ja vieläpä tosi rohkeasti. Juuri näin, kolme sormea!

-Onko huomenna mun lempiruokaa?

-Kyllä. Huomenna on pinaattikeittoa.

-Onko siihen kananmunaa?

-Jaa, nyt en kyllä tiedä.

-On siihen. Koulaiset sanoi.

Jaahas, no, uskotaan. Ja huomennahan tuo viimeistään nähdään.

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana kaalilaatikko, puolukkahillo, sekaleipä ja vihersalaatti