Puoli

Eskarivuoden viimeinen maanantain.

-Huomenta. Mitäs kuuluu tänä aamuna?

Vastaukset vaihtelevat pirteästä pirinästä uniseen haukotteluun, mutta yhtä kaikki, kauniisti auringonpäivetystä on saanut kasvoilleen viikonloppuna joka iikka; on uitu ja saunottu, mökkeilty, pyöräilty, rakennettu, retkeilty, kalastettu, tehty kasvimaata…Pyöritty siis ihan pihalla, heh heh.

Otetaan aamuun päiväntähden esittely, jonka haastattelut tähtönen haluaakin lukea itse. Hienoa! Kuvissa puolestaan on lämpimiä hetkiä perheen parissa ja niiden pohjalta saadaan keskustelua aikaan mm. syntymästä, kuhan ja hauen eroista sekä Peppi Pitkätossusta. Ja voi miten pikkuruisen sulonen onkaan vauvabody, jota pääsemme ihailemaan. Kiitosta taas kotiväelle ja tähtöselle panostuksesta.

 

Päivän hommana kerrataan tasatunti kynähommina ja otetaan työn alle  eskarivuoden viimeinen akateeminen juttu eli kun kello on puoli jotain. Nyt pitääkin tutkia super tarkkaan viisareiden asennot, että sattuu oikea lukumäärä. Sitten harjoitellaan

-KettuKepuli on alhaalla ja tuntiviisari on ohi kolmosesta….puoli neljä!

Vau. Vastaus toisensa perään osuu nappiin. Tämähän aukeaa hienosti. Hyvä eskarit!

Ulkoilulla sää on mitä ihanin, varsinkin kun siitä saa nauttia Meidän metsässä. Otetaan ensin omia hommia ja sitten halukkaat pelaavat Lipunryöstöä, joka tänään venyy lähes 20 minuutin taistoksi, sillä molempien joukkuiden liput on piilotettu hyvin ja vahdit tarkkana. Niin ja varustautumista on ajateltu etukäteen jo kotona, meinaan onhan kokonaan vihreään pukeutunutta aika vaikea havaita metsässä.

-Sain!

-Jee!!

Peli ratkeaa lopulta uhkarohkeaan hyppyloikkasyöksyyn. Hyvä eskarit, pelisilmänne kehittyy selvästi tässä.

-Tuliko kruunumerkki?

Dääm. Eskarilla oli aamulla tilanne, jossa pelisääntöjen muuttelusta seurasi pahaa mieltä iahn niin, että aikuista tarvittiin apuun selvittelyyn. Se ei ole kyllä kruunumerkkitouhua se. Mutta.

-Mutta. Meiltä puuttuu neljä merkkiä. Ja eskaripäiviä on jäljellä neljä. Tätä tilanetta sanotaan, että ollaan veitsenterällä. 

Saa siis nähdä kuinka käy…

V&i eskarilta Heidi

Ruokana seikeitto, maksamakkara, suolakurkku ja ruisleipä