Riemua kruunumerkistä

Kruunumerkki. Neljäs. Upea ja mahtava osoitus ryhmän taidosta toimia yhdessä. Kyllä kelpaa kuiskata päivä päätökseksi: Hyvä kruunumerkkipäivä.

Ja kyllä sitä tähän päivään mahtuikin paljon, kaikenlaista valoa, iloa ja onnistumista. Positiivinen syke alkoi oikeastaan jo aamutuokion lopulla, kun Vinskin postikoukusta löytyi viesti, jossa oli vastattu kaikkiin eskareiden kysymyksiin! Paisti pikku pulma

-Oliko sillä omat kengät? Vastaus KYLÄ. Mikä ihmeen kylä?

-Ei, kun se tarkoittaa kyllä.

Voi vinksin ja vonksin, samaa varista oli suhrattu koko viesti täyteen, mutta onneksi eskarit osasivat täydentää ja korjata puutteet: kipesi tulille, linkuvesti, ulkna, 1,2 jne.

-Onko se 1,2 tämä mitta, kun  kokeiltiin silloin (käsi on navan kohdalla) niitä metsässä?

-Ai niin, metri. Hetkinen, tuleppas tähän malliksi…1,2 metrinen olisi suurinpiirtein sinun kokoisesi.

Että sellainen rosvo Roikale ja vieläpä huijauskengät jalassa. Tästä tulee mystinen tutkimus, uskokaa pois.

 

Päivän juttuna suuntasimme parlamentin päättämästi metsäretkelle, jossa tutkimuksen kohteena olivat sienet. Ja niitähän oli metsässä, paljon. Tattia, karvalaukkua, haaparouskua…

-Kanttarelli!

-Ei tuo ole kanttarelli

Meinaa tulla kiista, mutta ha haa, onneksi meillä on mukana Pekan kirjastoautosta lainaama sieniopas, josta voimme tarkistaa lakin muodon. Kanttarellin lakki on maljamainen, ei suora tai kupera. Ei siis kanttarelli, mutta muuten oikein kauniin keltainen sieni.

Metsässä on myös paljon muuta ihmeteltävää, kuten kaatunut puunrunko, jolle kaikki eskarit mahtuvat istumaan. Helposti. 35 Eijan askelta. Se saa nimekseen Junapuu ja onkin oiva paikka pistää pyllyt parkkiin ja syödä eväät. Ja ihan sen lähellä on korkea tähystyskivi sekä sopiva kohta luontoikkunalle. Hieno reissu eskarit, kolme sormea!

Ruokailun jälkeen chillaillaan eli otetaan rennosti. Osa sormivirkkaa, osa rakentelee ja leikkii, osa pelaa lautapeliä tai muovailee. Tunnelma on tyytyväisen rauhaisa. Ja aika hyvin maltetaan vielä sittenkin, kun päivän lopuksi luetaan kirja Nuuskamuikkusen viestistä Muumipeikolle. Täti tuntee sirinän ihan varpaankärjissä asti, se on tulossa..

-Eskarit. Kruunumerkki.

-Jee!!!!(*monta)

-Nyt on neljä. Puuttuu enää…

-Kuusi

-Ehkä saadaan huomennakin

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana siskonmakkarakeitto, vatruska ja juusto&tomaatti