Superpäivä

Meillä Timolan EskaViskan viikko-ohjelmassa perjantai on molempien ryhmien (eskat/viskat) oma superpäivä, jonka toiminnot ja sisällöt tuumaillaan ryhmän sisällä.

Viskareiden päivästä minä en siis osaa kirjoittaa kuin yleiset havainnot, koska edes minulle ei hiiskuttu ryhmän laatimasta toimintasuunnitelmista halaistua sanaa. Hys hys, vain sanottiin. Mutta sen kyllä näki kilometrin päähän, että jotain hauskaa ja jännittävää siellä oli kehitelty, niin iloisina paistoivat ipanoiden ilmeet. Eikä kukaan viskareista kysellyt ollenkaan eskareiden tekemien hommien perään. Hyvä Sara ja viskarit!

Entäs sitten eskareiden superpäivä. No sehän oli juurikin niiiiiiiiiiin super, kuin ajatella saattaa. Ensin aamulla otettiin aamutoivejumppailut salissa, mistä sitten kipaistiin kirjastautoon ja vielä ennen ruokailua ehdittiin  puuhailla omia toivehommia mm. taitella paperitaidetta kirjastoautosta lainatun oppaan mukaan.

Ruokailun jälkeen vuorossa oli puolestaan ”välitunti” eli ulkoilu koulun pihavälineissä sekä mustikanmussuttelut Meidän metsässä. Josta kerättiin myös materiaalia mukaan ensiviikolla starttaavaan projektiin, josta ei voi kertoa sen enempää. Superpäivän salaisuuksia, hys hys taas, you know.

Ja dääm. Samaan kategoriaan taivatat päätyä myös eskareiden tulevien superperjantaiden hommailutoiveet, koska itsehän sen lupasin, että salaisuuksina pysyvät nekin. Mutta hih, se ei kyllä ole salaisuus, millasen filosofisen keskustelun eskarit kävivät päivän lopuksi

-Miksi hoitoa on aina pitkä aika ja koulua?

-Niin. Eskaria on vaan vuosi ja hoidossa ollaan jotain..pitkään.

-Ja koulussa.

-Miten pitkään siellä ollaan?

-Ai koulussa? Ainakin 9 vuotta ja hoidossakin yleensä kolme tai neljä vuotta 

-Epistä. Miksi eskaria on sitten vaan vuosi?

-Tuo on kyllä hyvä kysymys. Oisko se niin, että eskarissa hiotaan päikyssä opittuja taitoja, että osataan sitten hyvin koulussa.

-Mutta. Jos me aletaan olla huonosti. (silmissä paistaa velmu oivalluksen ilme)

-Niin?

-Niin. Sitten me ei mennä ikinä kouluun.

-Joo. Ollaan aina vaan eskarissa. (hihitystä)

Voi ilo ja riemu, olette te sitten supereteviä epeleitä. Peukutan!

 

Valolla ja ilolla kirjoittelee  Heidi

Ruokana uunimakkara, porkkanalla höystetty perunamuusi, keitetyt babyporkkanat