Musisointia

Kaikissa ryhmissä tulee eteen tilanteita, joissa täytyy pyytää anteeksi. Tänään EskaViskassa tuumailtiin sitä, miksi se sitten oikein on tärkeää. Ja milloin anteeksipyyntö on aito, eikä vain sana satojen muiden joukossa.

-Tulee pahamieli, jos toinen ei pyydä anteeksi

Totta. Ja sekin tiedetään, että anteeksi pitää pyytää kunnolla. Eli miten? KPK. Katson toista, pyydän anteeksi ja kerron mitä pyydän anteeksi. Täti kokeilee ääneen.

-Anteeksi, kun tönäisin. Näyttikö vaikealta?

-No ei (*monta)

Ok. Tällä siis iloisesti eteenpäin.

 

Päivän hommana musisoitiin. Ensin tietysti avataan ääni laittamalla tavutettuja sanoja mäelle: KIS-SA. KOI-RA ja HEP-PA. Ja sitten vuorossa on Pikku Papu-kilpikonnan iloinen orkesteri, joka musisoi yhdessä. Kuvakortein höystettynä. Hauskaa!!!Ja mikä mukavinta, ensikerralla juttua päästään jatkamaan oikeiden soitinten kanssa.

 

Eskareiden iltapäivä piti puolestaan sisällään ”lammasmatikkaa” eli sadutettua laskemista. Liitutaululla on niityllä viisi magneettia ja aitaus odottaa apposen ammollaan. Ensin Täti kertoo pienen harjoitusversion ja sitten on eskareiden vuoro sadutella.

-Olipa kerran neljä lammasta, jotka olivat niityllä. Ne söivät ruohoa, kukkia ja heiniä. Sitten ne hyppäsivät taivaalla.

Voi ilo ja riemu! Vaikka jokaisen eskarin tarinassa on hiukan erilainen juoni ja eri määrä lampaita, kaikissa lampaat päätyvät aina lopulta taivaalle. Ja yleisöä naurattaa niin, että katto on haljeta. Lentolampaita, pistäppä aikuinen keksimään moista.

 

-Eskarit. Huomenna on sitten se superpäivä eli vain teidän eskareiden hommia, eskariporukalla. Ja sitä varten tulee nyt pieni mietintäkotiläksy: Mitä sinä halausit oppia/tehdä eskarissa? Perjantaisin minulla on nimittäin aikaa opettaa, kun on vain viisi eskaria.

-Kengännauhat

-Tabettihommmia

-Ompelemista

Ajatuksia alkaa sadella samantien. Hyvä. Huomenna niistä aletaan muokata maailman mielekkäintä perjantai-puuhaa.

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana kasvissosekeitto, graham-lihapiirakka ja omena