Havaintoja

Tänään homma lähti lentoon jo aamutuokiolla, kun eskaviskat intoutuivat pohdiskelemaan asioita omasta vinkkelistään. Ensin tuumailtiin vuodenaikoja ja niiden jokaisen hienoja puolia, seuraavaksi jumppakohdassa päädyttiin testaamaan, että taipuisiko tädin kinttu paremmin, jos vaihdettaisiin tuoli isompaan. Mutta kaikkein hilpein keskustelu oli seuraava

-Tänään näyttää olevan Maunon nimipäivä. Minä en kyllä tiedä kuin yhden Maunon, joka oli Suomen entinen presidentti.

-Ai Mauno mato? (hihitystä)

”Täällä olisi yksi idea”, vinkkaa ryhmässämme harjoittelussa oleva Marjo.

-No?

-Lainataan niitä

-Lainataan, Maunoja?

Joo, innostuu koko joukko. Lainataan. Että perjantaina kysytään kirjastoauton Pekalta, että olisiko hänellä meille Maunoja. Aivan. Paljon on luottovirkailijamme meille asioita vuosien saatossa etsinyt, mutta tämä saattaa olla pyyntönä sieltä huikeimmasta päästä. Ja toimintavuosi on vasta alussa, mahtavaa!

 

No, aamu saadaan auki ja keskiviikkoiseen tapaan on vuorossa Ihan pihalla-päivä Meidän metsässä. Ensin herkutellaan suut siniseksi jättimustikoilla ja sitten on omien hommien vuoro.

-Tuu kattoon!!!

Miten paljon ihmeteltävää metsä tarjoaakaan: sinihelttainen sieni (saa nimekseen tanttarelli), untuvankevyt höyhen, pienenpieniä käpyvauvoja, punertamaan käynteitä puolukoita… 1,5 tuntia hujahtaa nopeaan ja on aika hoitaa päivän luontoluokkatuumailu.

-Oletteko koskaan kuulleet havainnosta?

Päät pyörivät, ihan outo juttu. No selvennetään vähän ja pian se jo hoksataan, että helppoa, se tarkoittaa jonkin asian tai jutun huomaamista.

-Niinkuin, että mustikat oli ISOJA

Juurikin näin. Kokeillaanpas siis, että millasia havaintoja eskaviskat hoksaavat päivän kirjasta, jossa piileksii lohikäärmeitä. Hih, no hetihän piileksijät huomatataan sivuilta, mutta silti tarina jaksetaabn kuunnella maltilla alusta loppuun. Hienoa!

Vielä hoidetaan omat tavarat varastoon ja otetaan päivän pihapelinä peräti kolme kierrosta Jäämiestä. Silloin näet ehtii, kun hommat hoituu. Peukkua siitäkin!

 

Ruokailun jälkeen eskarit suuntaavat vielä omille hommille sekä kynätehtävän pariin. Ensin eskarivihkon kanteen oma nimi ja muut tiedot, sitten ensimmäiselle sivulle liimataan upea taulunkehys, johon pitää taiteilla omakuva.

-Saako tämän kotiin?

-Juu, koko vihkon sitten keväällä.

-Miksi ei nyt?

-Meillä on kuule vielä aika monta kivaa hommaa tehtäväksi ja liimattavaksi siihen. 

-Sitten voi kesällä katsoa näitä kotona.

Totta. Mutta onneksi siihen on vielä piiiiiiiiiiitkä matka.

V&I Heidi

Ruokana kirjolohikiusaus, salaatti ja ruisleipä