Uuta ja muuta

-Sinähän olet oikea 8 ottelija

Aamun tähtieskari yllätti meidät kaikki. Hän nimittäin osoittautui melkoiseksi urheilijaksi, vaikka meillä ei ollut asiasta juuri hajuakaan. Niin ja sekin selvisi, että metsäkoneen alle mahtuu 5v melkein suorana seisomaan, tuntureilla tuulee aina, veneillessä täytyy tuntea reimarit, skeitatessa menee polvet ruvelle…On se hyvä, että on tämä tähtipäivä! Ja mukavaa on sekin, että tähtieskarilta voi kysyä asioita. Kuten lempiruokaa tai bäkkärintekotaitoa. Kiitos päiväntähti, kotijoukot ja kummit mukavista jutuista ja kuvista!

Päivän hommana napattiin aakkosjunaan 10. matkustaja. U niinkuin upeaa.

-Vielä on…oota…19 vaunua jäljellä.

-Keretäänköhän me kaikki

-No, minä pakkaan loput läksyksi kesälomalle

-Ei!!!!(*monta)

 

Ennen ruokailua on jälleen aika avata eilen aloitettu kirja Maailman lapset, joka esittelee lapsia arjessaan kautta maailman. Eilen tutustuttiin Ceciliaan, Brasilian sademetsässä asuvaan Tembe-intiaanityttöön, jonka kotona mm. nukutaan riippumatossa, syödään maniokkia ja metsästetään alligaattoreita…Tänään päiväntähti valitsi esittelyyn suomaisen Arin, saamelaispojan Utsjoelta.

-Kaamos kestää marraskuusta tammikuun puoleenväliin

Selvitetääpäs ensin, että mikä se kaamos on ja mistä se johtuu. Sitten

-Hirmu pitkä aika

-Niin on. Kaksi kalenterinlehteä ja puolikas vielä päälle.

Siinä meillä on maantieteellistä ihmettelemistä, sillä päiväntähden esitys on vienyt jo Vaasan rannikolle merta tähyämään ja tuntureiden tuuliin ja nyt sitten koittaa päivätön päivä ja yötön yö. Suomi on piiiiiiiiiiitkä maa. Ja ihan paras, ainakin tädin mielestä.

Iltapäivällä ulkoillaan ja saadaanpa melkein kruunuerkkikin, mutta, auts, vielä pikkuisen pitää kavreiden siivoustalkoissa tehdä toisten puolesta. Mutta huomenna, huomenna tämäkin hoituu. Siihen täti uskoo vahvasti.

Valolla ja ilolla kirjoittelee  Heidi

Ruokana tonnikalapastaa ja tuorepinaattisalaattia