Jalkapalloa

Aamumme lähti liikkelle vauhdikaasti, sillä käsillä oli jalkapalloturnaus. Ensin lämmittelyhippaa, sitten hiukan harjoituksia ja lopuksi peliä kolmen minuutin erissä. Pehmopalloilla. Hauskaa ja lennokasta, yhdessä liikkumista mukavimmillaan.

Aamutuokiolla pähkäillään perjantain kuvioita; ohi luiskahtaneita merkkejä ja Vinskin hankalaselkoista viestiä.

-Oli riitaa ja rähinää

-Oi joi. Miten se silleen?

-No kun…

Oi joi joi, taas törmätään siihen, valtapeliin. Harmiahan siitä tulee, jos joku alkaa kaikkien puolesta päättää. Tätä me siis työstetään nyt, oikein paneutuen.

Vinskin viesti sen sijaa saadaan selville aika näppärästi mm. : usa on pinkejä pikluja, onkin U:ssa on pinkkejä pilkkuja. Sillä Vinski on antanut eskareille lahjaksi rasiallisen ihania magneettikirjaimia, jotka ovat karamellisen värisiä ja sievästi korsiteltuja.

-Heidi pökrää

Juu. lähellä on. Onpa myös mukavaa, kuinka kauniit kirjaimet innostavat eskareita ”kirjottelemaan” taululle. Syntyy sanoja ja jopa lauseita.

-Kato (hihitystä)

-Mummohirviö. Omg.

 

Iltapäivällä ollaan ulkona, vimpan päälle vesikelissä. Ja mikäs on lotratessa, kun aurinkokin plkahtelee välillä ja kruunumerkki häämöttää.

-Pannanhan tavarat varastoon.

Hups, minnekäs sankarit nyt lähtevät. Täti katselee aidalle lakoavaa joukkoa ja huikkaa uudestaan. Ja vielä kahdesti. Lopulta piha on tyhjä ja käsillä keskustelun paikka.

-Hei. Annapa arvio itsellesi, kuinka aloit siivota leluja pillin soitua?

Katseet pälyilevät, paha paikka. Auts. Taidetaan tietää kaikki.

-Hei. Tiedättekö. Minua ihan harmittaa, että koko piha jäi muutamien siivottavaksi. Vai menevätkö lelut varastoon hiekkalaatikolla taiteillessa. Tai seiniin nojaillen.

-Minä vein omat.

-Meillä oli yhdessä rekka ja lelut.

-No, mitäs sinä sitten veit?

Olankohautus. Mutta siitä ainakin ollaan samaa mieltä, että nyt ei mennyt viis kautta viis, eikä homma ollut kruunumerkin arvoista kaveruutta ja reilua peliä.

-Harmi! Se oli niin lähellä. Ja varsinkin, kun olette pärjänneet koko päivän hyvin yhden aikuisen kanssa. Huomenna hoidetaan tämä homma tyylillä, eikö?

Juu, näin päätetään.

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana jauhelihakastike, spagetti ja salaatti