Vakavaa asiaa ja monta ekaa juttua

Eskareilla oli tänään jännittävä aamu, kun käsillä oli heille ensimmäinen koko koulun aamunavaus. Timolassahan on viime tammikuusta asti ollut tapana ottaa kuukaudeksi jokin käytösasia oikein kunnolla yhdessä tarkkailuun ja pohdintaan; tervehtiminen, kiittäminen, auttaminen, kehuminen, anteeksipyytäminen jne. Tältä pohjalta tuleva syyskuu onkin vanhojen asioiden kertausta (kiitokset, tervehtimiset, kielenkäyttö jne.). Mutta.

-Minulla on myös yksi ei ollekaan kiva juttu.

Täti demostroi opettajien avustuksella tilanteen, jossa olisi kesällä voinut Timolan tiellä käydä todella pahasti. Eero esittää kilpapyöräilijää,joka ajaa kovaa vaihtia Varkaudesta päin. Hänelle vastakkaisesta suunnasta pyöräilee kohti poikakolmikko, jossa syntyy idea: ”Ajetaan sitä kohti, niin se joutuu väistämään ojaan”. Onneksi paikalla ollut täysin sivullinen ja pojilta huomaamatta jäänyt aikuinen tyssää idean ojanpenkalta. Kilpapyöräilijä siis ajaa ohi, mutta mitä tekee kolmikko? Ajaa huutomatkanpäähän, mistä alkaa huudellen nimitellä asiaan puuttunutta aikuista. Siinä ei Timola kuva kirjastu.

Miten hienosti ja monelta kantilta koululaiset ja eskarit osaavatkaan asiaa pohtia. Että pyöräilijälle olisi voinut käydä tosi huonosti. Ja pyöräkin hajota ja sitten lasku olisi tullut vanhemmille. Ja se ihminen ajattelee nyt Timolasta aika huonoa.

-Mieti. Minulla ei ole edes mitään fasebuukkeja tai muita sähköisiä juttuja, mutta silti minä tiesin asiasta samana iltapäivänä. Oli aika huono selittää, että meillä on oikeesti ihan kiva koulu ja kylä ja kesäisin mahtava rantatapahtuma ja semmoista. 

Laitetaan siis oikein porukalla nimelleen, että ”käytä järkeä”.

 

Tähän päivään mahtuivat myös ensimmäiset synttärikemut eskarilla lauluineen, aarrearkkuineen ja kortteineen, johon tietysti kirjattiin taikalahjalista, jossa jokainen vieras sai antaa sankarille oman mielikuvituslahjansa: kaivinkone, radio-ohjattavaauto, mopo, skootteri, karkkia, Särkänniemenreissu, jalkapallo, iso jalkapallomaali, iso paketti legoja, robottilelu…iloisia ideoita ja kaikki oikein vallan hienosti sankarille sopivia. Isosti vielä onnea Joonatan 6v!

 

Päivän lopuksi luettiin pihalla myös ensimmäinen OnniOpus.

-Onko nyt kruunumerkki?

-Oottakaas. Vielä 5 minuuttia ja sitten olisi. Otetaanko kolmen piilosta siihen asti?

Otetaan tietysti ja sieltä se merkki riidattomasta&rähinättömästä päivästä viimein tulla tärähtää. Hyvä eskarit!!!

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana perunalaatikko ja porkkanaraaste