Luontomatikkaa

Eipä olisi parempi keli voinut sattua ihan pihalla päivälle. Metsä on aamusta raikas ja varjoisa, mutta sää lämmin, joten mukava on puuhailla kaikenlaista.

-Tule katsomaan.

-Vau. Mikä tämä on?

-Se on ansa. Sille rosvolle. Se jää tähän kiinni.

Aivan varmasti, niin on paljon narua ristikollaan. Hilpeää, kuinka vahvasti muutaman viikon takainen aarreleikki on saduttunut eskareiden mieleen ja prinsessa Kultaisenkiharan aarteen pimittänyttä rosvoa on jahtailtu siitä saakka. Saa siis nähdä, joko tämä ansa tepsii.

Metsässä on tänään myös matematiikkaa eli matikkaa.

-Mitä se semmoinen matematiikka oikein on?

-Se on numeroita

-Semmoisia pluslaskuja

Ok. Meidän matikassa laskettiin tänään heitetyn vanteen sisään jäävien asioiden määrää. Ensin siis parin kanssa mietintään, että mitä halutaan laskea ja sitten tosi toimiin. Hienosti sujuu, joskin muutama pulma esiintyy

-Tuo muurahainen karkasi, se oli äsken tässä

-Me halutaan laskea kettujen määrä (hihitystä)

-Näitä havunneuloja on varmaan miljoona!

-Onko tämä yksi aina yksi varpu vai mikä?

Numeroita piirtyy paperille ja ilokiljaukset kertovat onnistumisesta. Ja kaveria autetaan tietysti, jos ei numero muistu mieleen tai lasku meinaa seota. Hyvä eskarit!

 

Päivä sujuu hienosti, eikä mitään hässäköintiä ole. Eilisen murheetikin on selvitelty mallikkaasti ja ryhmältä saatu kolme ”hienosti hoidettu”-tsemppisormea. Täti tulee juuri ovesta, kun Eija toteaa, että olisi yksi selvitettävä juttu. Voi räkä! Kolme minuuttia kotiinlähtöön ja vahinkotönäisystä seuraa nyrkin kohoamiseen.

-Ei tule kruunumerkkiä

Voi itkun litku. Otetaan siis kaikki esiin oma musta nyrkki ja opetellaan sille vahvin vastavoima koko maailmassa: oma valkea käsi.

-Se on lähempänä, kuin kukaan muu voi olla ikinä. Kokeileppa. Jos musta nyrkki nousee, valkea käsi nousee päälle. Tälleen ei voi lyödä ketään.

-Ehkä huomenna saadaan kruunumerkki

-Varmasti. Se oli niiiiiiin lähellä ja kyllä te nämä asiat osaatte.

-Ja perjantaina vapautuu lojujat.

Totta ja  huomenna on lelupäiväkin. Huomenna on paremmin  ja huomisia riittää.

Valolla ja ilolla kirjoittelee Heidi

Ruokana hernekeitto, sekaleipä, juusto, tomaatti, letut ja hillo