Hippulat vinkuen

Tänään vietettiin Leppävirran varhaiskasvatuksen perinteistä Areena-päivää, mutta koska suurella joukolla kokoontuminen ei ole mahdollista, kasasimme me Timolaan oman temppuradan.

-Se oli ihan kun Kuperkeikan kaupunki, hirveesti tekemistä

Näin osuvasti saliin rakennetua toimintakokonaisuutta vanhemmalleen iltapäivällä kuvasi riemastunut viskarilainen ja lisäsi

-Iskä sanoi, että tänään on Paras päivä ikinä. Niin oli. Kannatti tulla.

Juurikin niin. Ja miten hienosti eskaviskat ottivat Aurinkoiset touhuilussa huomioon, ihan parasta sekin. Mutta mitäs salissa sitten tehtiin: potkumoporata, hypyt Sammakkolampeen eli paksulle patjalle, neljän tuulen tunneli, vatsalaudat, köydet ja renkaat, kassivetoveneet, taitokivet, hyppyesteet kuperkeikkamatto…Ja HIRMUISESTI HIKISTÄ LIIKKUMISEN ILOA! Kiitos siis kaikille meille, hauskaa oli. Ja ainakin viisi huutomerkkiä perään!!!!!

 

Iltapäivällä eskarit jatkoivat puukässää, missä haltuun otettiin jälleen uusi työkalu: ruuvipuristin. Olipas siis hyvä, että Eero-rehtori sattui pistäytymään verstaalle ja voidaan samantien varmistaa, että joutavatko työkaluseinän puristimet meille lainaan. ”Kyllä. Laittakaa vaan. Hienosti sujuu”, rehtori lupaa hymyillen.

-Katotaanpas yhdessä. Tämä puupala on haljennut. Muistatteko, kun puun kannossa oli niitä vuosirenkaita? (nyökytystä) Ne menee nyt tässä. Eli nyt vaan katsotaan, että palat sopii eli nämä kaaret jatkuvat oikein.

Käännellään hetki ja johan löytyy oikea osat. Sitten liimaa väliin ja ruuvipuristin kiinni niin, että liima tursuu välistä.

-Mutta tuo puristin on pieni

-Hyvä huomio. Puristimen koolla ei ole meidän hommissa väliä, mutta leukojen koolla kylläkin. Että se yltää haukkaamaan kunnolla kiinni.

On se vaan kätevä vempain, niin korjauksessa, kuin kokoamisessakin.

Naulataan, sahataan, liimataan ja porataan. Hyvin sujuvat jälleen hommat ja lopuksi paikat tulevat siistityksi mallilla, hienoa eskarit. Tästä on mukava jatkaa ensiviikolla.

-Ja sinulle tulee jo kotiläksy. Otappa mukaan tämä ruuvi, sillä ensiviikolle tarvittaisiin lainaan sopiva ruuvimeisseli. Luulen, että iskältä löytyy.

-Mitä….okei (hilpeä hämmästys)

Valolla ja ilolla kirjoittelee Heidi

Ruokana makaronilaatikko, ananasvihersalaatti