Iholla

Tähän päivään mahtui paljon puuhaa. Ensin aamulla syöksyttiin rankkasateen läpi kirjastoautolle.  Mitä ihmettä. Vettä tuli sinnekin, vuotavasta kattoikkunasta. Ei onneksi ihan mereksi asti.

-Saako lainata tän ”Peppe pussaa”?

Hih, koko joukko on viritetty kuulolle sekunnissa. Pussaus, OMG. Hihityttää. Kyseessä on ihan kiva kuvakirja,  se on vain tämä tykkäily asia, kun pompsahtaa pinnalle joka vuosi.

Asiointi sujuu eskareilta maltilla ja myös joogakirja muistetaan varata. Täti kun ei aamutuokiojumpassa taivu sitten mihinkään suuntaan, mikä eskareista saattaa olla vain harjoittelun puutetta. Kohta saattaa kolottaa…pahoin pelkään, heh heh.

Seuraavaksi vuorossa olivat puukäsityö, sormivirkkaus, Mollan abc tabletilla ja omat hommat. Sujuu, oikein isolla S:llä, mutta ruokajonossa iskee tilanne päälle. Mustanyrkki on heilunut.

-Kun se tuli kiinni, enkä minä tykkää

-Minä olisin vaan halannut

-Ok. Selvitellaan. Eli tarkoitus ei ollut paha, vaikka se siltä tuntui toisesta. Nyt tehdään niin, että tämä iholle menemisasia  meidän pitää tuumata ihan koko porukalla.

Hoidetaan siis ensin ruokailu ja otetaan asia käsittelyyn ulkoilulla.

-Mitä se tarkoittaa, että menee toisen iholle?

-Että menee niinkuin kiinni, vaikka toinen ei halua

-Että lyö

-Tönii ja tuuppii, toinen voi vaikka kaatua

-Hyviä ajatuksia. Hei, laitappa kädet pään päälle. 

Kokeillaan ensin oman kehon rajat. Sitten opiskelija Saara saa kertoa, että mihin häntä saisi koskea: ”Käsiin”. Hienosti kaikki osaavat ottaa kiinni vain käsistä. Ja tekevät sen supernätisti. Tätiä puolestaan saa koskea vain selkään. Ja sitten otetaan harjoitus vielä parin kanssa ja jokainen saa määrittää itse oman soveltuvan kohtansa. Myös se opetellan, kuinka sanon ja näytän, ettein halua tulla kosketuksi.

-Oliko se helppoa?

Homma jakaa mielipiteet, mutta tärkeimmästä ollaan silti yhtämieltä: Ei mennä toisen iholle.

 

V&I hyvää viikonloppua kaikille toivottaen  Heidi

Ruokana haukimurukeitto, maksamakkara, kurkku ja ruisleipä +omena