Kemut, ankka ja tukkatötteröinen

Koko päiväkodin lokakuun kuukausikemut olivat pelkkää liikkumisen riemua, kun Eija, Hemppa ja Saara pistivät pihamaalla kaikkien hippulat vinkumaan. Ensin jumpattiin kuin Tarzan viidakossa ja sitten oli aika tehdä taikoja. Jaetaan siis väki pienryhmiin, joissa eskarit, viskari ja hiukan nuoremmat eli Aurinkoiset pääsivät yhdessä tekemään luonnonmateriaaleista taikaympyrän. Sitten kaikkien ryhmäläisten paljaat kädet ympyrään ja taikajauhetta alkaa sataa eijan siivilästä. ”Pidä käsi ihan paikallaan ja sitten sanotaan: Luontotaika”, Saara opastaa.

-Ihan kun lunta

-Tuntuu jännältä

Nostataan kädet iri maasta ja

-Vau

-Hieno!

-Tuo on minun käsi

Hienosti jaksetaan jännittää kaikkien neljän ryhmän suoritukset. Ja ympyrät ovat upeita, kylläpä on ihanaa esitellä ne iltapäivällä vanhemmille. Sitten vielä oikeat kädet esille ja hypätään loppuhypyksi: Perunajauho!!!! Hilpeää. Kiitos teille kemuttaja ihanaiset, oli hauskaa, hauskaa, hauskaa ja jännää!

 

Iltapäivällä eskareilla on matikassa vuorossa nimero viisi ja jutustahan tulee ihan ankka. Juu juu, lauluineen kaikkineen. Ja varsin riehakkaaksi touhu menee, kun jokainen pääsee taululle luomaan oman ”ankkansa”.

-Selkä, köllykkä maha ja nokka. Sitten vielä siipi, silmä ja nokka auki: Kvaak!

Se on kuulkaa ihan siinä ja tässä, ettei täti pökrää. Viisi kertaa peräkkäin, heh heh.

Lopuksi on vielä aikaa omille hommille, joten osa leikkii, osa piirtelee ja muutaman kanssa otetaan pelikaapista käsittelyyn uusi  peli

-Mun sisko sanoi, että Taikakengät on hyvä

Niin muuten on. Täti ei ole tätä peliä aiemmin pelannutkaan, kun se vasta viime keväänä saatiin Sakarias Sammakon paketista. Olipa siis hyvä, että saatiin vinkki asiasta. Iso peukku nyt jo koululaiselle!

 

Päivän lopuksi tulee vielä yksi haaste.

-Miten pitkä sun tukka on?

-Mitä?

-Miten pitkä sun tukka on, jos se on auki?

-Jaa, no ei kovin pitkä.

-Jätä se huomenna auki.

-Jätä jätä jätä. Pliis.

-Minä pidän tukkaa yleensä kiinni, kun se on helppoa silleen.

-Mutta yhden kerran.

Ööö. Jaa. Täytyy kai asiaa harkita.

 

Valolla ja Ilolla kirjoittelee  Heidi

Ruokana juustoinen kanakeittp, ruisleipä, juusto ja mandariini