Lokalomalla

Jänskää. Lokakuussa eskaviskan opena toimii näyttöjä suorittava Marjo, joten täti joutaakin lomalle lomps. Takariviin, ihan vain havainnoimaan ja seurailemaan. Nyt on luksusta.

Päivän puuhina eskaviskoilla oli parlamentin päättämä ohjelman katsominen maatilan eläimistä. Ja vau, Marjo on valmistellut hienon jutun. On aika jännää nousta eskarin portaita, saada käteen leima silinterihattuiselta elokuvatirehtööriltä ja asettua numeropaikalle istumaan. Itse ohjelma on ”Tomi-traktori ja bää bää-karista”, josta pitää havainnoida mahdollisimman paljon eläimiä.

-Se oli kiva

-Siinä oli koira ja lampaita

-Se karitsa hukkui

-Ei.. Kun se meinasi hukkua

-Ne yhet tappeli.

-Siinä oli niitä….ankkoja

Ohjelma on selvästi yleisölle mieluinen ja juonenkäänteet ”lammastraktoreineen” kiinnostavia. Sisältö virittää myös spontaania keskustelua siitä, mikä on maatila, ketä siellä asuu, onko poro maatilaneläin, miksi jokainen koti ei ole maatila, miten eläintarha eroaa maatilasta…jne. Tästä on mahtava jatkaa teeman käsittelyä!

 

Iltapäivällä eskareilla on puukäsityötä ja hommat etenevät ihan silmissä. Laatikot, aarrearkut, geo-laudat ja muut. Sahataan, naulataan, mitataan, eikä höpätellä yhtään. Tai no, pieni keskustelu kyllä käydään matkimisesta. Ja siitä, että on kamalan pelottavaa, jos matkija ei edes tiedä, miksi sellaista tekee.

-Papukaijat matkii

Totta. Sovitaan siis, että jätetään mokomat nokankoputtelut niille ja ollaan me vaan reiluja kaikille. Varsinkin, kun on tikas-prpjektikin päällä.

 

V&I  Heidi

Ruokana makkarakastike, perunat ja salaatti