Kruunumerkillä kesälomalle

Meidän metsä aamuauringossa. Voisiko hienompaa paikkaa olla eskarivuoden päästökseen ja todistuksenjakoon. Suuret puut suhisevat ja lintujen konsertti on korvia huumaava, sahapukilla iloisen oranssit samettiruusut odottavat juhlaväkeä saapumaan.

Ja mehän saavutaan. Jonossa ja iloisesti rupatellen. On ihana huomata, kuinka luonnollisesti eskarit suhtautuvat esiintymiseen ja juttujen videointiin. Sillä tämä nettimaailmaan kasvava sukupolvi tulee taatusti tarvitsemaan sitä taitoa, vielä paljon enemmän kuin me. Tai voihan siinä käydä juuri päinvastoinkin, että luonnonkaipuu ja ihmistenvälinen live-vuorovaikutus tekevät paluun. Sen sitten aika näyttää…

Todistustenjako kevätlauluineen saadaan purkkiin kerrasta, joten on aika jatkaa seuraavalla juhlallisuudella: viiden kesäjuhlijan megasuperkimppasynttäreillä! Huh heijaa, siinä ”jaetaan” taikalahja, jos toinenkin ja syödään herkkuja aika verran. Eikä aarrearkkua tietenkään sovi unohtaa! Luetaa vielä Jättipäärynä loppuun ja sitten se jo alkaa, eskarin viimeinen tunti. Suuntaamme syömään samalla, kun tietokone ruksuttaa todistuksenjako-videota talteen muistitikuille.

-Minä en haluaisi mennä kouluun, vaan olla aina eskarissa. Kun täällä on helpommat tehtävät.

-Minulla on kuule siihen idea. Käyt ensin koulua ja sitten tulet töihin eskariin. Saa olla joka päivä eskarissa ja on kivaa.

Ilmeet pöydässä ovat hämmästyeet. Mitä..

-Niin niin. Minähän tulen tänne joka päivä. Eskariin. Ja saan tehdä kivoja asioita teidän kanssa.

-Mutta. Jos minä tulisin niin, että sinä olisitkin eskari! (hihitystä)

-Minä voisin kyllä tulla töihin eskariin isona. Tai poliisiksi.

Hih, niin, valvonta-ammattejahan ne molemmat, tätiä hiukan mielessä naurattaa.

 

Kotiin lähtiessä tavaraa vietäväksi no sylikaupalla: todistus, taikasukka kukkineen, oma samettiruusu…ja ehkä se tärkein; oma muistitikku.

-Voidaanko kattoa tämä heti???

Saman pyynnön taisi kuulla aika moni hakija tänään.

 

Kiitos eskarit tästä vuodesta, oli huippua puuhata kanssanne! Ja kiitos perheet, teidän kanssanne oli ihanaa ja antoisaa työskennellä. Kiitos myös kaikki ne moninaiset tahot, jotka panoksellanne olitte rikastuttamassa eskarivuottamme.

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana tonnikalapasta ja vihersalaatti