Yllätys!!

Aamupallottelu. Mikä ilo ja riemu seurasikaan, kun jumpasali saatiin entiseen malliin käyttöön vielä kahdeksi aamuksi. Eipä tarvinnut keksiä kenellekään puuhaa, sillä hommat pyörähtivät käyntiin ihan itsestään

-Heidi. Kato!

Karanteenissa on opittu myös uusia taitoja, mm. kärrynpyöriä, joilla nyt hämmästytetään kavereitä. Liikunta rules, kotona ja eskarissa!!

Päiväntähti puolestaan vei meidän ihmeellisten koneiden ja laitteiden maailmaan esittelemällä mm. höyryveturi Ukko-Pekan. Ja moottoripyörän. Ja lossin. Ukilla varustetun traktorin. Ja pikkusiskon, joka oli niin pienei, ettei tunnistettu ja isoveljen, joka puolestaan oli niin iso, ettei taskaan tunnistettu.

-Sillä on nykyään kalju. Ja tyttöystävä.

No niin, siinähän ne ovat tärkeimmät, napakasti kiteytettynä. Kiitos kotijoukoille, oli kiva jakaa iloiset kokemukset ryhmässä.

-Tiedättekö eskarit. On ollut ihana kuunnella teidän tähtipäivän esityksiä, kun on tullut niiiiiiiiiiiiiiin paljon sellaista tietoa, mitä ei muuten olisi tullut edes ajateltua. Ja tekin tiedätte nyt kavereista paljon enemmän.

 

Päivän juttu on edelleen ”hys hys” sekä tietysti luetaan Jättipäärynä-kirjaa, joka on edennyt jo toiseksi viimeiseeen lukuun. Mikä kirvoittaa vallan hurjia päätelmiä siitä, kuinka tarina tulee päättymään.

-Varapormestasi ryöstää pankin ja jättää lapun, että vei rahat

-Ei, kun se ajaa sillä saarella päin Poutarantaa. Poum!

-Se pormestari antaa sille tupenrapinat

-Tai potkut pyllylle

Hih, hyviä veikkauksia, huomennahan tuo selviää.

 

Iltapäivän ulkoilulla ollaan piilosta. Hilpeää, kuinka tutusta pihasta voikin löytyä niin paljon hyviä piiloja. Yksi punainen sekunti ja etsijä katselee tyhjää huudia, josta kakarat ovat kadoksissa. Joku jopa puussa. Ehditään peräti viisi kierrosta, sitten onkin jo aika panna päivä pakettiin.

-Huomenna on vika päivä

-Tulee ikävä

-Mutta kouluun on kiva lähteä syksyllä

Niin. Joka vuoksi se on yhtä haikean suloista kohottaa kätensä ja kannustaa lintusia nousemaan siivilleen. Luottaa, että kaikki tarpeellinen on matkassa ja  elämä kannattelee. Että näin on hyvä. Hoh hei, mitenkähän sykkyrällä täti onkaan huomenna…

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana jauhelihakeitto, vaalea leipä juusto ja tomaatti