Kruunumerkki!

Tänään oli mukava päivä, joka alkoi hyvin tärkeällä keskustelulla: kotiinlähdöstä ja kaverillemenokinaamisesta.

-Aatellaanpas. Jos se minun tyttö Kaisu olisi vielä pieni ja minä menisin hakemaan häntä päiväkodista. Minulla olisi ollut piiiiiiiiitkä työpäivä ja väsyttäisi ja Tuukkakin pitäisi keritä vielä viedä johonkin. Ja sitten Kaisu alkaisi polkea jalkaa, että hän haluaa mennä tuonne tai tuon pitää päästä meille… Miltähän se tuntuisi…

-Pahalta. Koska. Sinun saattaisi pitää vielä mennä, vaikka kauppaan.

-Joo. Ja ruokaakin pitäisi ehkä laittaa

-Sitten voi olla jotain sovittuja asioita, että ei voi tulla kukaan.

-Tai ei saa tulla, kun yksi ja sitten tuleekin joku jonkun kanssa ja sitten ei saa enää kukaan tulla.

Keskustelu on järkevästi rakentava ja hyvin eskarit osaavat konkretian pohjalta hahmottaa, miksi lapset eivät voi sopia näitä kyläilyasioita keskenään, vaan siinä pitää aina kuulla molempien perheiden aikuisia. Ja sekin ymmärretään helposti, että miksi tinkimistilanteista niin helposti tulee pahaa mieltä, kaikille. Sovitaankin siis, että tästä eteenpäin meidän päiväkodissa tinkimiselle kotiinlähtiessä on NT eli NollaToleranssi.

Ok. Sitten on vuorossa leluesittely ja pienesti omia hommia, ennenkuin suunnataan peilipuhtaalle jäälle luistelemaan. Otetaan ensin opettaja leikkiä, jossa jokainen saa vuorollaan näyttää toisille luisteltavan liikesarjan. Huikeaa.

*Potku potku potku liuku jarrutus

*potku potku potku käännös

*yhden luistimen potkuttelut

*potku potku potku potku piiiiiiiiiiiiiiiiiitkä liuku

Kylläpä meillä on taitavia opettajia keksimään ja näyttämään liikkeitä. Ja yhtä taitavia ovat myös ne hevosenohjastajat, jotka ehtivät tänään päästä liukuajelulle. Ja entäs luistinhuolto. Rapiassa 10 minuutissa ollaan valmiita. Koko porukka. Mah-ta-vaa!

Iltapäivällä puuhataan omia hommia sekä jatketaan ystäväämme Kalevi kärppää, joka saa kuonon ja takajalat sekä lisää maalia pintaansa. Ovat muuten aika hienoja, ei voi muuta sanoa.

-Hei. Mitäs loppukuiskataan?

Moni esittää Kalevia, lelupäivää, räksistä..

-Ok. Tänään me kuiskataan lelu kalevi kruunumerkki

-Saatiinko me kruunumerkki?

Kyllä. Hienosti piinnistelty ja totisesti ansaittu 26. kruunumerkki. Nyt läpsäistään ylävitosta eskarit!

V&i kirjoittelee  Heidi

Ruokana kinkkukiusaus, vihersalaatti