Tarkkailua, ritsa-ammuntaa ja lastenparlamentti

Pähkäilimme tänään eskareiden kanssa sitä, että taidamme tarvita nyt pientä tammikuun ryhtiliikettä. Lähiviikkoina on näet ollut vähän sellaista ikivanhaa ”syyskuun säätöä”, ettei ihan muisteta mitä sai ja ei saanut tehdä, nitistään ja natistaan, lelut ovat jääneet iltapäivällä hoidosta lähtiessä ulos lojumaan, johonkin hommaan pitää pyytää useamman kerran jne. Pientä, mutta hei, jo kauan sitten opittua. Ja tosi kurjaa niille, joilta asiat hoituvat.

-Esimerkiksi aamupallotteluhan on vähän niinkuin kiitos siitä, että hommat ovat hoituneet. Olen siivonnut aamun leikkini, syönyt reippaasti ja pukenut mallillaasti. Silloin sitä ehtii hyvin eskarijunaan ja jumppasalille. 

Joo, eskarit kyllä tietävät, eikä kukaan kyllä halua jäädä kyydistä.

-Aamupallottelu on kiva, kun saa juosta ja liikkua. Ja olla niinkuin kavereiden kanssa omia hommia. Eikä aikuiset määrää.

Ok. Asia tuumattu ja tästä tyylikkäästi eteenpäin.

 

Lunta! Ihan pihalla päivän suuri riemu, valkea puhdas metsä. Ja juuri parahultaisesti kosteaa lumiukkojen- ja porojen tekemiseen. Ja tietysti ammusten! Tänään nimittäin viritimme runkoritsan ja sitten eikun kuminauhaa kireälle. Näyttää helpolta, mutta harjoitusta se vaatii tämänkin puuha. No, onneksi meillä on aikaa harjoitella, vaikka joka viikko kesään asti.

Iltapäivällä luvassa on jotain jännää.

-Eskarit. Isot ovat tänään Kuopiossa reissussa, joten me saadaan pitää tänään lastenparlamentti Eero-rehtorin luokassa. Ja te saatte kokeilla oikeita pulpetteja.

Vau. Luokassa on muutenkin vaikka mitä.

-Tuolla on eläimiä

-Onko tuo majava?

-Tuo on ehkä kotka

-Siellä on dinosaurusten luita

-Maapallo

Ihmeteltävää piisaa, mutta hoidetaan me hommiakin. Tehdäänpä ensin pieni kuuntelupiirrosharjoitus, josta syntyy

-Kissa!

-onpas upeita. Tuliko kaverille samanlainen?

Niinpä. Ilmeet ovat iloisen hämmentyneitä. Samat ohjeet, mutta ei ainoatakaan samanlaista kattia. Hilpeää! Ja miten maltillisesti työskennelty, hyvä homma, eskarit!

Sitten on vuorossa helmikuun lastenparlamentti, jonka kohokohdaksi nousee

-Tuttihippa

Kyllä. Tästä pelistä saattaa kehittyä vielä vaikka millainen versio, kun jo nyt siinä on hippana vauva, joka heittelee toisia ”tuteilla”.

-Pitäisi olla vaipat (hihitystä*monta)

-Potkupuku päällä

Täti jaksaa tuskin odottaa tätä hupsutusta. Mutta kyllä muutkin esitykset ovat yhtä lailla kiinnostavia: pelataan turnaukset sählyssä, jalkapallossa ja ringetessä /ystävänpäivän Hattarasaari&Angrybirdsaari herkuttelukemut/koko päivän lelupäivä/maapallotutkimus älytaululta/askarrellaan oma kissa/ arvotaan jokaiselle salaystävä, jolle tekee kortin/ollaan meidän metsässä piilosta/ollaan aurinkolasihippaa/ minä itse-tutkimus. Jo vain näillä helmikuu hiihtolomaksi heilahtaa.

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana kalapuikot, perunamuusi, kermaviilikastike ja vihersalaatti