Lojujienlaatikko ja kruunumekki

Aamu. Ilma tirisee jännitystä. Omat nimet kirjoitetaan tauluun, aamutuokiopaikkaa etsitään. Joku hätäilee penaalia, toinen miettii, missä Vinski-varis mahtaa luurata. Mutta yhtä kaikki, tässä me nyt olemme: 15 lasta ja 2 aikuista aloittamassa yhteistä eskarivuotta.

Ja siitä tulee hyvä vuosi, sanokaa tädin sanoneen, sillä jo ensimmäisenä päivänä ryhmä saavuttaa Sakarias sammakon kruunumerkin. Hyvä te! Kenties sana on kiirinyt viimevuoden murusilta, että hyvä käytös ja reilu peli kannattavat. Tosin, hupsista, jälkienraivaus

-Hei, eskari. Oletko nyt siivonnut lelut paikoilleen? (tämä on kolmas varmistus)

Kaikki ovat sitä meiltä, että hoidossa on homma. Eli  lojujienlaatikkoon ei pitäisi olla menossa mitään. Lääkärilaukku, kassakone, legorobotti, sählypallo, ksylofoni…Voi itkun litkun, lattialta kertyy ”ei kenekään kaipaamia tavaoita” eli lojujia laatikko kukkuroilleen.

-Minä en nyt saa leikkiä tietokoneella

Terävä huomio. Onneksi elokuu on jo pitkällä ja lelut vapautuvat uudelleen leikkiin kuun viimeisenä päivän, koska siihen asti on tultava toimeen muilla. Ja kyllä eskarit sen heti tietävät, että miksi lelut pitää siivota, itse, kysykääpä vaikka.

-Huomenna pitää muistaa

 

Muutoin päivä soljuu mukavasti. Katsellaan porukalla piha-alueet, pelataan pihapeli, käydään välissä syömässä ruokalassa ja lopuksi otetaan rapa ja roiskis-ulkoilu kuratamineissa. Sitten on jo aika loppuhypyn.

-Mitäs me hypätään?

-Hyvä

-Ei kun hyvä eskari

Sehän sopii. Ja huomenna esittelyssä ovat omat penaalit sun muut koulutarvikkeet, kun on vuorossa kynähommia.

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana broilerkastike, ohrahelmet ja punakaali/appelsiinisalaatti