Papukaijamerkkejä

Ihan pihalla päivät ovat niin jes! Vai voisiko muuten syntyä niin hilpeitä leikkejä, kuin tänään Maidän metsässä

-Tule kattomaan!

-No??

-Sauna

Voi nenä ja neljäsataatuhatta hammasta! Kyllä osaakin olla ison kuusen kyljessä hieno rakennelma, kiukaat ja lauteet ja kaikki.

-Meillä on tällaista taika-ainetta, jota heitetään kiukaalle.

No tietysti, kun kerran ei vettä ole. Iha vähäisimmälläkin mielikuvituksella varustettu aikuinen  kuulee tätä katsellessa vastan läiskeen ja löylykivien sihahdukset. Hieno projekti!

Päivän hommana oli sitten  lastenparlamentin päättämänä metsäestehyppyä. Tehdään siis rata ja aloitetaan. Tai tietysti ensin tutkitaan, että millaisia mittausvälineitä on mukana (viivotin, metallimitta, kangasmitta ja rullamitta) ja päädytään harkinnan pohjalta valitsemaan rullamitta estehyppytehtävää varten. Sitten loikitaan yli 30cm, 40cm ja puoli metriä!

-Tää on kivaa. Saako hyppiä uudestaan?

Jo vain, kunhan kaikki ovat ensin ehtineet radan kertaalleen.

 

Iltapäivällä on sitten vuorossa laastaritaitelua. Taulumäen apteekki Varkaudessa täyttää tänä syksynä 90v. ja sitä juhlistamaan saavat Timolan koululaiset, eskarit ja päiväkotilaiset tehdä jokainen oman laastarin. Meitä kun on juurikin sopivasti 89 lasta ja yksi kimppalaastari aikuiten koristeltavaksi. Otetaan siis tussit esille ja pienryhminä töihin. Tunnelma on lähes hartaan juhlallinen.

-Tämä on juna. Ja tässä on se rata. Tämä on kyllä aika hieno.

– Tämä ukkeli on kaatunut pyörällä ja sillä tulee verta polvesta. Ja sillä on sydämiä.

-Tämä on prinsessanlinna. Saako kirjoittaa itse?

Tietysti saa!

-Tämä on ilotulitusräjähdys

Aivan upeita luomuksia ja mikä mukavinta, jokainen taitelija tuntuu tykästyvän omaan tuotokseensa, sen verran tiheään meinaan varmistetaan, että sen sitten saa kotiin aikanaan.

Ja vielä loppuun iloinen asia. Tänään ei tullut kruunumerkkiä, mutta tuli peräti kaksi papukaijamerkkiä! Eskarit nimittäin saivat metsään lähtiessä portille ensimmäisen kerran ihan itse kokoon täysin oikean kynnysjonojärkestyksen. Merkki yksi siitä. Ja kun me ei Eijan kanssa meinattu uskoa juttua oikein todeksi, pyysimme eskareita tekemään sen uudestaan ruokailulle palatessa.

-Sinä olet minun takana

-Mene tuohon

-Kuka puuttuu tästä

Kyllä. Niin se vaan löytyy ryhmän jokaiselle oikea oma kohta. Mahtavaa porukkavoimaa eskarit. Kolme sormea! Ja toinen papukaijamerkki.

 

Valolla ja ilolla Heidi

Ruokana kirjolohikiusaus ja punajuuri/omenasalaatti