Sammakkoviestiä ja nappikauppaa

Tänään päivämme oli tulossa työntäyteinen, sillä siivottavana oli koko eskari, lattiasta kattoon. Jos meinaan aikoi huomenna nappikaupassa herkkuja ostaa törsäillä. Ensin kuitenkin aamutuokio, jolla saatiin kokea iloinen yllätys, kun lomalta palanneella Miljalla oli jokaille tuliaisena omalla nimellä varustettu rannekoru. Milja myös kertoi mukavia lomakuulumisia, joista hellyttävin oli kamelivauva. Ja eskareden kysymyksistä taas hassuin koski kamelin takapäähän kiinnitettävää kakkapussia, jollaisesta joku oli kuullut. Sellaista ei kuitenkaan Milja ollut tällä reissulla näkynyt.

Siivoushommat ovat alkamassa, kun

-Sakariaksen kirje!

Voi ihme. 50 kruunumerkkiä on koossa ja kirjettä osattu odottaa, mutta miten se oli voinut seinälle ilmestyä, kun me oltiin kaikki huoneessa itse koko ajan…Teoriosta ei ole pula, mutta johonkin ne kaatuvat vaikka. Mystistä. Avataanpas siis hopeinen timanttikuori ja tällainen posti sieltä löytyi.

22.5.2019

KURNUTI KUTI TUTI PULLATI SUTI. VIISIKYMMNTÄ KRUUNUMERKKIÄ, EIKÄ MITÄÄN ERKKIÄ. AIKA MONTA HUIPPUPÄIVÄÄ, ELOSSA EI HUOLEN HÄIVÄÄ. OJA TÄYNNÄ SAMMAKOITA, RETKIEVÄÄN PÄÄLLÄ VOITA. KESÄLOMAKIN LOIKAN PÄÄSSÄ, EI PALELLA ENÄÄ TAKATALVISÄÄSSÄ. SIISPÄ SILMÄ TARKKANA;  KUN ESKARIA JÄLJELLÄ ON NOLLA, SAATTAA HASSUT KALAT SÄTKIÄ NURMIKOLLA. TAI EHKÄ SUPERSAMMAKOT VALTAA PIHAPIIRIN, SÄIKYTTÄVÄT MOKOMAT KOTIHIIRI SIIRIN.

SE ON HEIPPATI VAAN ESKARIT NYT HEIPPATI TEILLE, MUISTATHAN AINA OLLA REILUJA LUONNONELÄVILLE MEILLE!!!!!

                            LUMMEAMMESSA LOKOISASTI LOIKOILLEN    SS

-Nyt menee yli hilseen. Ei mitään tajua tästä.

-Ehkä se on vihje!

-Siis mistä?

-Pitää etsiä pihalta niitä kaloja.

-Tai sammakoita

Kirje luetaan moneen kertaan, mutta ei valaistu homma yhtään.

-Mutta se on viimeinen päivä. Me ei keritä leikkiä niillä leluilla.

-Millä leluilla?

-Jotka on paketissa.

Mutta eipä siinä lue mitään paketistakaan. Mysteeri senkun syvenee. Mutta eipä tässä muu auta, kuin odottaa ensi keskiviikkoa. Saa nähdä sitten, että mitä pihalla sätkii tai pomppii. Hui sentään.

Siivous jatkuu ja nyt onkin sellainen tehotiimi paikalla, että johan alkaa paikat asettua. Seinät tyhjenevät kuvista, lelut lajitellaan oikeisiin laatikoihin, nimettömät piirustukset löytävät tiensä omistajan repuun tai paperinkierrätykseen, cd-levyt tarkastetaan oikeisiin koteloihin, muovailuvahat siistitään, tussit tarkastetaan jne. Melkein kaksi tuntia siihen porukalta vierähtää, mutta lopulta on valmista. Viimeisen päälle.

-Hyvä eskarit. Huomenna on palkanmaksupäivä. Ja nappikauppa.

-Jee!(*monta)

Loppupäivään mahtuu vielä lauluharjoitus sekä ulkoilu koulunpihalla poliisi&rosvot-leikkeineen. Sitten on jo aika suunnata kotiin.

-Muistakaahan, että huomenna on eskarivuoden viimeinen lelupäivä.

-Tuotko sinä jotakin?

Saapa nähdä.

V&I kirjoittelee Heidi

Ruokana kasvissosekeitto, grahamlihapiirakka, leikkelemakkara ja kurkku