Sanontojen iloa ja digihommia

-80!

Oh hoh, sellaisen luvun saimme, kun laskimme aamulla eskareiden kanssa Bertta-pöllön postikoukkuunsa jättämät taskut. Ja hetihän niihin alkoi kertyi sanontoja, sillä eskaviska-kodeissa oli selvästi paneuduttu hommaan. Ja myös pohdittu, että mitä sanonnat voivat tarkoittaa. Kiitos siitä! Ja voi vimpula miten hienolta ne näyttävät eteisen ovissa, saa käydä lukaisemassa. Ai niin, ja hilpeä yhteishavainto useammalta vanhemmalta, mitenkä se voikin olla, että niitä  ”painokelvottomia” olisi mieleen tullut pilvin pimein…hih.

Viskarit puolestaan tekivät aamulla loppuun omat pöllöaskartelunsa ja Voi nokka, että niistä tuli hienoja. Lepattavat siivet ja kaikki. Näihi, kun vielä lisätään omat salaiset mustat esineet, niin eipä ole lopputulos pöllömpi ollenkaan.

-Kato! Onko hieno?

-Pökräätkö?

No todellakin.

 

Ulkoilun lopuksi meillä oli sitten koko ryhmälle ihan uudenlainen tehtävä, kun jokainen eskaviska pääsi esittelemään oman lelunsa digitaalisesti eli kuvasta ja kertomaan siitä tärkeimmät asiat. Niin, tämä aika mokoma kun on tällainen, ettei leluja voi hoitoon tuoda.

-Tää kulkee satasta

-Tämä on sellainen kesäauto. Kun ei ole kattoa.

-Sain joulupukilta.

-Tässä on äänet, mutta patterit on loppu.

-Tämä pissii oikeasti

-Tää on sisältä punainen

-Tulostetaanko me nää kuvat?

Joo

-Saako ne kotiin?

-Saa, mutta vasta keväällä. Laitetaan ne nyt teidän lokeroiden oviin. Sopiiko?

-Joo

 

Iltapäivällä eskarit jatkavat vielä lelukuvien parissa, kun vuorossa on tablettityöskentelyä teemalla Timolan ”Hauskat eskarivideot”. Ensin tehdään harjoitus aikuisilla ja sitten jokainen pääsee vuorollaan kameran eteen esiintymään ja taakse kuvaamaan. Ja pitäähän otokset tietysti myös katsoa.

-Jännittää…

Hienosti sujuu ja pian meillä on jokaiselle ensimmäinen oma video muistitikulle lisättäväksi.

-Voiko tehdä toisen?

Jes, todellakin voi. Jännityksestä ei näy porukassa enää häivääkään.

 

Ai niin, tämähän minun vielä piti.

-Onko sinulla sanontaa?

Ruokailun jälkeen Veo Minna bongataan päiväkodilla, joten hetihän tilaisuus pitää hyödyntää. ”Ai sanontaa? No onko jo ollut sellainen, että kaksi kärpästä yhdellä iskulla?”, Minna kysyy ja saa porukan purskahtamaan iloiseen nauruun.

-Ei! (Selviää, että porukkaa naurattaa, kun kärpäsellä on oma sanonta.)

-Mitähän se oikein tarkoittaa?

-Varmaan ne on törmänneet toisiinsa

-Niin tai menneet silleen kierteelle

-Tai hei, yksi kärpänen kahdella iskulla!

V&I Heidi

Ruokana kinkkukiusaus ja melonisalaatti