Temputtelutauti

-Onko sulla sanontaa?

Kirjastoauton Pekalle singahtaa haaste heti aamutuimaan. ”Pitää miettiä”, Pekka vastaa ja lupaa vastauksen ennen eskareiden autosta lähtöä. Minkä lisäksi hänellä on meille pino Maunoja. On on, ja joulukirjoja myös. Näin se toimii ja homma pelaa. Kiitosta taas. Ja kyllä, me saamme myös uuden sanonnan, mutta arvatkaa, muistanko minä sitä nyt. Murretta se oli ja jotenkin liittyi veteen ja niveliin(?) Vai lonkkiin(?)…No laitetaan näkyviin maanantaina, kun asiaa eskaviskassa työstämme.

Eskareiden aamupäivässä tutkaillaan numeroita 1-9 merkkeinä.

-Mutta sitten on vielä nolla. Kuuluukohan se tässä numerorivissä tähän ykkösen eteen vai tänne yhdeksikön taakse?

-Ykkösen eteen.

-Mutta se on nolla. Ei yhtään. Mihin sitä muka tarvitaan?

-Muuten ei voi tehdä sataa

-Eikä kymppiä.

Kokeillaanpas. Joo o, miljoonaan vasta tarvitaankin monta nollaa. Eli tärkeä numero sekin, ehdottomasti.  Tehdään vielä kynätehtävä sekajoukosta, josta pitää löytää numerot ja sitten kirmataan omille hommille.

-No niin, nyt on tabletit valmiit.

Viimeviikollahan sovittiin, että tämän superperjantain toivehomma on pelaaminen tableteilla. Tutustutaan siis ensin ryhmänä pelattavaan Mölliin sekä harjaannutetaan äännejuttuja Ekapelillä. Sitten kokeillaan Oppi ja Ilo-sivuston tehtäviä, jotka on tarkoitettu 2-vuotiaille. Aika lällyjä. Mutta 10 vuotiaiden tehtävät vaativat jo kertotaulujen hallintaa. Eli otetaan me jatkossa hommia 6 vuotiaiden lohkosta.

 

Ruokailulla tavataan hyväntuuliset viskarit, jotka ovat viettäneet omaa mukavaa päiväänsä. Mutta tehneet mitä, se on Hys hys. Lisäksi on tuumailtu yhdessäleikkimisen pelisääntöjä,  mistä lähteekin liikkeelle hilpeä muistelutakauma ”temputtelutaudista”.

-Muistatteko, kun viime vuonna teidän kanssa harjoiteltiin asioiden selvittelyä?

Poikaporukan päät nyökyttelevät, sitten kasvoille kohoaa iloiset virnistykset. Kartalla ollaan.

-Oliko meillä välillä temputtelutautia?

-Oli (nyt karkaa jo nauru ilmoille)

-Onkos meillä ollut temputtelutautia nyt eskaviskarina?

-No ei!!!!(* kaikki)

Ei niin, ei yhtään. Asiat, hommat ja anteeksipyynnöt ovat hoituneet tyylikkäästi, puhumalla. Niin kuin pitääkin. Se on kyllä hienosti opittu ja VALTAVAN peukun paikka se!

 

Eskareiden kanssa otetaan ruuan päälle välkkä ja sitten suunnataan salaprojektin pariin. Johon tänään tarvitaan vettä, karkeita ruisjauhoja, ruokaöljyä ja hirmuisesti suolaa. Ja tunnin verran kuivauskaappia.

-Nätti!

-Hieno

-Tämän nimi on Yrmytär

Eikä siitä sitten sen enempää. Piste. Ja hys hys.

 

Iloista ja rentouttavaa viikonloppua kaikille toivottaen Heidi

Ruokana kalakeitto, kauraleipänen ja kurkku